Home / Cultură / Săptămână dedicată cărții, scrierii și bibliotecarului

Săptămână dedicată cărții, scrierii și bibliotecarului

Biblioteca Județeană Mureș s-a pregătit să-și marcheze zilele printr-o serie de evenimente, activități, expoziții și prezentări.

”Așa cum v-am obișnuit, bibliotecari, autori, dascăli, părinți, copii și alți cititori sărbătorim împreună ceea ce ne unește: Biblioteca și Cartea! Ne adaptăm și de această dată contextului pandemic în care ne aflăm și încercăm să ne apropiem unii de alții prin alte metode decât cele cu care eram obișnuiți. Fapt care nu face ca activitățile noastre să fie mai puțin interesante, ci dimpotrivă, orice acțiune este o nouă provocare”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș

”Bătălia Cărților”

Potrivit sursei citate, Săptămâna Națională a Bibliotecilor a început în forță la Biblioteca Județeană Mureș, prin Marea Dezbatere ”Convinge-mă să citesc”, finala concursului de lectură ”Bătălia Cărților”, ediția a 7-a, lansată în luna iulie a anului trecut.

”Concurenții au avut la dispoziție nouă luni pentru a citi zece cărți propuse de noi, pentru a realiza fișe de lectură pentru fiecare și pentru a le da note. Finala s-a desfășurat de această dată online, fiecare participant a trimis câte o înregistrare video constând în susținerea cărții favorite. Pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Mureș au fost publicate intervențiile tuturor concurenților care au fost de acord cu postarea, însă jurizarea nu va fi influențată de această publicare. Membrii juriului vor urmări toate materialele și fiecare concurent are șanse egale de a deveni Cititorul Anului. Suntem curioși să aflăm și noi care va fi Cartea anului! Pe lângă premiile deja cunoscute, vor mai fi și unele surpriză. Anunțarea câștigătorilor va avea loc joi, 22 aprilie 2021, ora 17.00, live, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Mureș”, se menționează în comunicat.

”Primăvara poeților” este o altă surpriză a săptămânii.

”Poeți mureșeni aduc anotimpul renașterii în bibliotecă prin versurile lor. Frumoasele poeme vor putea fi ascultate într-un eveniment online desfășurat pe aceeași pagină de Facebook a Bibliotecii”, au arătat reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș.

La eveniment va participa, cu o poveste specială, și o echipă a Teatrul ”Ariel” din Târgu Mureș, care va sublinia astfel strânsa legătură dintre carte, poveste, bibliotecă și teatru! ”Habarnam și Știetot” sunt cele două personaje care ne poartă în lumea cunoașterii sau… a necunoașterii.

Toate acțiunile vor fi organizate și publicate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Mureș.

Alte activități întreprinse de fiecare secție a Bibliotecii:

– Întâlniri cu elevii mureșeni pe platforme online, cu diverse teme: ”Călătorie în lumea cărților – o scurtă istorie a scrisului și a cărții”, ”Alfabetarul personajelor din povești”, ”Să vorbim despre muzică”, ”Ziua Pământului – și tu poți fi eroul planetei”.

– Seară de poveste cu Alina Sfîrlea, Live pe Facebook.

– Workshop de Engleză creativă: metodologia EFL – pregătirea profesorilor de limba engleză pentru examenele de certificare.

– Cerc de lectură online – cu participarea persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu Mureș.

– Prezentări video: ”Scriitori ai lumii și Ziua Internațională a Cărții”, ”Și ei au fost bibliotecari…” – scriitori români și străini, personalități din diverse domenii ale cunoașterii, de-a lungul timpului.

– Expoziții: ”Cărți, oameni… biblioteci” – la Secția Împrumut Științe Socio-Umane – la Sediul central, ”Scrieri ale bibliotecarilor noștri” – la Secția Literatură – la Sediul Central, ”Cartea care plânge” – la Filiala Cornișa, ”Libraria – o colecție de studii și cercetări editată de Biblioteca Județeană Mureș” – la Sediul Central, ”Earth Day” – la American Corner, ”National Park Week” – la American Corner, ”Shakespeare” – la Sala de lectură ”Mihai Eminescu”, Anul ”Dante Aligheri” – 700 de ani de la moarte – la Filiala Aleea Carpați, Aniversare UNESCO: ”200 de ani de la nașterea lui F.N.Dostoievski” – la Filiala Aleea Carpați.

– Tot în această săptămână vor fi anunțați și câștigătorii concursurilor:

”Aripi de primăvară” – creație literară și artistică, organizat în parteneriat cu Liga Scriitorilor. Filiala Mureș, ”Tell me a Funny Story” – întâmplări și povești pline de amuzament scrise de cititori.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă în curs de elaborare în județul Mureș

Consiliul Județean Mureș a găzduit vineri, 7 mai, workshop-ul regional ”Sprijin pentru pregătirea Planurilor Teritoriale …