Unitatea suport COVID-19 de la UMFST, închisă temporar din cauza infecțiilor nosocomiale Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 483 Vizualizări

Unitatea suport COVID-19 de la UMFST, închisă temporar din cauza infecțiilor nosocomiale

Unitatea Suport Medical COVID-19 amenajată în curtea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş, care funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), a fost închisă temporar pentru efectuarea procedurilor de dezinfecţie, după apariţia unor infecţii nosocomiale.
”În prezent Unitatea Suport Medical COVID-19, secţie exterioară Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, este temporar închisă pentru efectuarea procedurilor de dezinfecţie. Sperăm ca săptămâna cealaltă, pe la jumătatea săptămânii, să putem redeschide şi să reluăm internările. În ultimele două luni au fost pacienţi la care au fost identificate culturi pozitive cu germeni care au fost descrişi ca infecţii asociate asistenţei medicale, dar pentru fiecare caz în parte au fost efectuate anchete, iar în unele cazuri, anchetele epidemiologice încă sunt în curs. S-au trimis culturi pentru secvenţiere şi s-au luat toate măsurile necesare, măsurile standard pentru stoparea răspândirii. S-au efectuat autocontroale, a fost reinstruit personalul, au fost separaţi pacienţii”, a declarat presei, vineri, managerul SCJU Târgu Mureş, Mariana Cernat.
Managerul SCJU Târgu Mureş a spus că acestea sunt infecţii care apar în secţiile de ATI, unde au fost internaţi mulţi pacienţi, transferaţi din alte unităţi spitaliceşti din ţară, în special pacienţi în stare gravă.
Mariana Cernat nu a putut preciza câţi pacienţi au contactat aceste infecţii pe motiv că o parte din probe sunt încă în lucru.
Potrivit DSP Mureş, în spitalele din judeţ au fost raportate şi investigate 1.091 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale (IAAM), în anul 2020, cele mai multe fiind la SCJU Târgu Mureş, cu 728 de cazuri, adică 67% din totalul cazurilor.
Unitatea de Suport Medical COVID-19 a fost construită anul trecut, în timpul stării de urgenţă, prin reamenajarea sălii polivalente de la UMFST Târgu Mureş, şi a început să primească primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 din luna august 2020. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE