Home / Administratie / Luduș: Peste 2.000 de metri pătrați trecuți în proprietatea Statului

Luduș: Peste 2.000 de metri pătrați trecuți în proprietatea Statului

În anul 2016, la 15 februarie, Guvernul României a adoptat Hotărârea nr. 67 „privind declanșarea procedurilor de exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național (….) din cadrul obiectivului de investiții de interes național Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea”. În cadrul acestor demersuri, Primăria orașului Luduș a primit o adresă prin care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA solicită trecerea suprafeței de teren de 2.207 de metri pătrați din proprietatea Orașului Luduș – domeniu public în proprietatea Statului Român – domeniul public și în administrarea CNAIR SA.

În Raportul de specialitate, primarul Cristian Moldovan precizează că ”suprafața de teren de 2.207 de metri pătrați, evidențiată în C.F. nr. 58095 Luduș, are categoria de folosință drum, reprezentând strada Ioan Theodor Olteanu”, iar ”în proprietatea orașului Luduș – domeniul public rămâne o suprafață de 15.700 de metri pătrați din totalul de 17.907 de metri pătrați.”

Văzând și prevederile articolului 28, alineatul 1 din Legea nr. 255/2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, bunurile imobile aflate în proprietatea publică a localităților care sunt afectate de lucrarea de utilitate publică „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea” trec în proprietatea publică a Statului Român și în administrarea CNAIR SA, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre din 27 aprilie 2021, privind trecerea suprafeței de teren de 2.207 de metri pătrați, evidențiată în C.F. nr. 58095 Luduș, din proprietatea Orașului Luduș – domeniul public în proprietatea Statului Român – domeniul public și în administrarea CNAIR SA.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alegeri în PNL Mureș. Candidatură anunțată de Horațiu Suciu

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Târgu Mureș, Horațiu Suciu, și-a anunțat public candidatura la funcția …