Luduș: Peste 2.000 de metri pătrați trecuți în proprietatea Statului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 433 Vizualizări

Luduș: Peste 2.000 de metri pătrați trecuți în proprietatea Statului

În anul 2016, la 15 februarie, Guvernul României a adoptat Hotărârea nr. 67 „privind declanșarea procedurilor de exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național (….) din cadrul obiectivului de investiții de interes național Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea”. În cadrul acestor demersuri, Primăria orașului Luduș a primit o adresă prin care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA solicită trecerea suprafeței de teren de 2.207 de metri pătrați din proprietatea Orașului Luduș – domeniu public în proprietatea Statului Român – domeniul public și în administrarea CNAIR SA.

În Raportul de specialitate, primarul Cristian Moldovan precizează că ”suprafața de teren de 2.207 de metri pătrați, evidențiată în C.F. nr. 58095 Luduș, are categoria de folosință drum, reprezentând strada Ioan Theodor Olteanu”, iar ”în proprietatea orașului Luduș – domeniul public rămâne o suprafață de 15.700 de metri pătrați din totalul de 17.907 de metri pătrați.”

Văzând și prevederile articolului 28, alineatul 1 din Legea nr. 255/2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, bunurile imobile aflate în proprietatea publică a localităților care sunt afectate de lucrarea de utilitate publică „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea” trec în proprietatea publică a Statului Român și în administrarea CNAIR SA, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre din 27 aprilie 2021, privind trecerea suprafeței de teren de 2.207 de metri pătrați, evidențiată în C.F. nr. 58095 Luduș, din proprietatea Orașului Luduș – domeniul public în proprietatea Statului Român – domeniul public și în administrarea CNAIR SA.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE