Spațiu industrial disponibil în Bălăușeri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Spațiu industrial disponibil în Bălăușeri

Atragerea investitorilor este o luptă continuă pentru administrațiile zonelor rurale nu doar pentru a aduce bani la bugetul local, ci pentru a opri forța de muncă de a migra în alte părți. Într-un interviu acordat recent cotidianului Zi de Zi, primarul comunei Bălăușeri, Varga András Adorján, a afirmat că Primăria dispune de un spațiu industrial, achiziționat în 2019.

La ora actuală, administrația este în căutarea unui investitor care s-ar putea folosi de dotările acelui spațiu. Mai mult, reprezentanții Primăriei încearcă să intre în posesia unor terenuri, unul dintre scopuri fiind tot același, pentru a putea fi date în concesie antreprenorilor.

„La ora actuală există în comună două firme mai mari care au în total mai mult de 200 de angajați din comună. Principalul investitor este Brutăria Eldi care are mai mult de 150 de angajați în momentul de față și Gaz Metan mai are peste 100 de angajați. În 2019 a fost achiziționată de către Primărie fosta bază de lângă calea ferată în Bălăușeri care este un spațiu industrial. Acum încercăm să căutăm investitori pentru că este o suprafață de mai mult de 1.000 de metri pătrați de hale și de birouri. Înainte a fost o bază pentru depozitarea și strângerea sfeclei de zahăr. Sunt mai multe terenuri la ieșirea din Bălăușeri spre Târnăveni unde suntem în discuții, pentru că nici nu este clar proprietarul. Încercăm să îl intabulăm pe Primărie și acolo ar mai fi. Avem ferme, mai mult pe agricultură, dar sunt și pe zootehnie. Producători locali mai mult la Sighișoara și la Târgu Mureș încearcă să găsească piață. Avem aici o piață la Bălăușeri care funcționează în fiecare vineri. Majoritatea vânzătorilor participă și aici. Piața este dată în concesie, nu este administrată de Primărie, din păcate”, a expus Varga András Adorján.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE