Sfaturi pentru îngrijirea și păstrarea în condiții optime a pantofilor Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 112 Vizualizări

Sfaturi pentru îngrijirea și păstrarea în condiții optime a pantofilor

După cum știm cu toții, baza eleganței este încălțămintea de calitate. Fără încălțăminte bună combinată corect, numele croitorului sau al fabricantului de cămăși de pe etichetă nici nu mai contează. Pantofii sunt o parte vitală a garderobei unei persoane elegante.

Pantofii de calitate și bine realizați ne pot rezista mulți ani urmând pașii pe care îi expunem mai jos. În orice caz, este important să subliniem că, indiferent cât de bine este îngrijită o pereche de pantofi, dacă nu sunt de bună calitate, pot rezista puțin timp. Dar cu un nivel semnificativ de uzură și, de asemenea, nu o vor face în cele mai bune condiții.

Dacă există un articol vestimentar în care merită să investești, atunci ar fi o pereche bună de pantofi.

Îngrijirea încălțămintei nu implică un efort mare și acea puțină muncă necesară va prelungi considerabil durata de viață a pantofilor, păstrând aspectul lor în stare perfectă:

1. În primul rând este important să folosiți întotdeauna un încălțător. Utilizarea acestuia previne deformarea pantofilor pe termen lung, în special în zona călcâiului.

Încălțătoarele mai lungi ajută călcâiul piciorului să pătrundă în pantofi pe verticală. Și nu în diagonală ca la încălțătoarele de lungime scurtă.

2. Este foarte important să evitați purtarea acelorași pantofi două zile la rând. Pielea trebuie să se odihnească pentru a reveni la poziția sa inițială și astfel să nu îmbătrânească prematur. Utilizarea continuă a unei perechi de pantofi nu lasă pielea să respire și în final absoarbe toată transpirația. În plus, ridurile care chiar și la cei mai buni pantofi apar în mod natural odată cu utilizarea lor, vor apăra mai devreme și într-un mod mai profund, ceea ce face ca eliminarea lor să fie foarte dificilă.

3. Când plecăm într-o călătorie, trebuie să lăsăm pantofii să se odihnească cel puțin o zi. Presiunea pe care o suferă în interiorul valizei, împreună cu expunerea la temperaturile scăzute la care sunt expuse în mod normal bagajele, ne obligă să scoatem pantofii din valiză și să le oferim un timp de aclimatizare, astfel încât pielea să-și revină la starea naturală.

4. Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când ai grijă de încălțăminte este că atunci când nu le folosim, introducem în ele niște calapoade, fie că sunt din lemn sau rășină, acestea fiind cel mai bun aliat al tău.

După o zi întreagă cu ei în picioare, pantofii absorb transpirația și mirosul. Calapoadele ajută pielea să se întindă și să respire. În plus, acestea împiedică pielea să se rideze și să se crape, permițându-i să-și recapete poziția inițială.

5. În cazul încălțămintei umede, ar trebui să o uscăm cât mai curând posibil cu o cârpă moale, asigurându-ne că nu mai rămâne umezeală pe pantofi. Cu toate acestea, ori de câte ori este posibil, vom introduce niște calapoade din lemn pentru a absorbi umezeala rămasă care poate rămâne.

Ce se întâmplă dacă nu suntem acasă sau nu avem la dispoziție un calapod din lemn? Ei bine, va fi suficient să introduceți ziar sau hârtie absorbantă în pantofi. Nu ar trebui să îi uscăm niciodată sub o sursă directă de căldură. Acest lucru va întări pielea și îi va scurta viața.

6. Contrar a ceea ce am putea crede, abuzul produselor de curățat scurtează durata de viață a unui pantof. Deși incaltamintea de dama trebuie întotdeauna lustruită și hidratată pentru a preveni uscarea și crăparea pielii, crema sau ceara în exces ajung să producă o serie de straturi în pantof care, pe lângă modificarea tonusului său original, împiedică pielea să respire.

7. Este foarte important să alegem produse potrivite și de calitate pentru a ne curăța pantofii. Una dintre regulile de bază ale curățării este utilizarea unei perii și a unei cârpe pentru fiecare culoare a pantofilor.

8. După fiecare purtare, trebuie să periem pantofii înainte de a-i lăsa să se odihnească. Astfel vom preveni pătrunderea murdăriei în piele. O perie din păr de cal sau porc ne va ajuta în această sarcină zilnică.

9. În cazul în care avem perioade ale anului în care nu vom folosi niște pantofi, să le dăm un strat de lac sau cremă pentru pantofi înainte de a-i depozita în dulap sau în cutie, pentru ca pielea să fie păstrată în stare optimă. Această operațiune trebuie făcută întotdeauna cu pantofii de sezon.

10. În cele din urmă, este important să îi păstrați în pungile de bumbac care vin cu fiecare pereche bună de pantofi. Aceste pungi, pe lângă faptul că lasă pielea să transpire, împiedică pătrunderea murdăriei. În cazul în care pantofarul nostru ne-o permite, trebuie să punem pantofii în cutia lor.

Calitatea pantofilor și respectul pentru aceste reguli simple vă vor permite să vă bucurați mult timp de confortul care de-a lungul anilor este adus doar cei mai buni pantofi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE