Siguranța școlară, prioritate a polițiștilor mureșeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Siguranța școlară, prioritate a polițiștilor mureșeni

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care, cu ocazia desfășurării Evaluării Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, poliţiştii mureşeni au fost prezenți în zona unităților de învățământ din judeţul Mureş. 

Astfel, în perioada 12-28 mai a.c, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, polițiști locali și jandarmi, au acționat în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ și în proximitatea acestora, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și pentru respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul Coronavirus.

Totodată, poliţiştii de la rutieră au fost prezenţi în apropierea şcolilor, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire și defluire a elevilor.

Și în perioada următoare, forțele de ordine vor fi prezente în zona unităților de învățământ, pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor și a oricăror evenimente negative.

În contextul epidemiologic actual, îi rugăm pe părinți și pe elevi să respecte prevederile legale în vigoare instituite pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

De asemenea, polițiștii fac următoarele recomandări:

Pentru elevi: 

Circulați numai pe trotuare și traversați pe trecerile de pietoni semnalizate, după ce v-ați asigurat temeinic!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor)!

Așteptați sosirea mijloacelor de transport în comun pe trotuar sau pe refugiile special amenajate!

Atenție la comportamentul din timpul pauzelor! Păstarați-vă calmul când discutați în contradictoriu și nu recurgeți niciodată la violență pentru a vă impune părerile!

Nu uitați că din joacă sau de la o îmbrânceală se poate ajunge la adevărate tragedii!

Pentru părinți:

Manifestați atenție și prudență sporită în mod special în proximitatea unităților de învățământ și a trecerilor pentru pietoni!

Nu uitați de politețea rutieră și păstrați-vă calmul în trafic. Exemplul personal constituie una dintre principalele metode în educația copiilor noștri!

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE