Culisele procesului dintre Aquaserv și Consiliul Local Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 983 Vizualizări

Culisele procesului dintre Aquaserv și Consiliul Local Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au împuternicit vineri, 21 mai, într-o ședință extraordinară de lucru, doi consilieri juridici ai Direcției Juridice Contencios Administrativ și Administrație Publică Locală din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș, respectiv pe Alina Petrișor și pe Mirela Savu, pentru a reprezenta interesele Consiliului Local Târgu Mureș în fața instanțelor de judecată în dosarul nr. 518/102/2021.

Miza procesului, componența Consiliului de Administrație

Dosarul 518/102/2021 se află pe rolul Tribunalului Mureș – Secția contencios administrativ și fiscal, iar părțile din proces sunt Compania Aquaserv SA Târgu Mureș și Sorin Daniel Lazăr, director general al Aquaserv (reclamanți), respectiv Municipiul Târgu Mureș și Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș (pârâți).

”Prin cererea de chemare în judecată, înregistrată la Tribunalul Mureş promovată de către Compania Aquaserv SA, prin reprezentanţi, în contradictoriu cu Municipul Târgu Mureş şi Consiliul Local al Municipiul Târgu Mureş, în dosar nr. 518/102/2021, s-a solicitat Anularea Hotărârilor nr. 2/21 ianuarie 2021 şi nr. 39/23 februarie 2021 ale Consilului Local al Municipiului Târgu Mureş. La termenul de judecată din data de 11 mai 2021 instanţa de judecată a pus în discuţie lipsa dovezii de reprezentare a pârâtului Consiliul Local Municipal Târgu Mureş. sens în care în vederea suplinirii lipsei dovezii calităţii de reprezentant a pârâtului Consiliul Local Municipal Târgu Mureş, a acordat un nou termen de judecată. Totodată, prin adresa emisă de către Tribunalul Mureş – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, înregistrată la Municipiul Târgu Mureş, sub nr. 35814/13 mai 2021 se solicită ca până la termenul de judecată, din data de 25 mai 2021, să se depună la dosarul cauzei mandatul acordat în reprezentarea intereselor Consiliului Local, în cauza ce face obiectul dosarului mai sus indicat”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre adoptat vineri, 21 mai.

”Întrucât la acest moment procesul se află pe rolul instanțelor de judecată până la soluționarea definitivă a dosarului nu vă putem oferi alte informații”, au transmis, la solicitarea cotidianului Zi de Zi, reprezentanții SC Compania Aquaserv SA.

Ce prevede Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș nr. 2/21 ianuarie 2021

Articolul 1. Se aprobă înaintarea către Consiliul de Administrație al SC Compania Aquaserv SA a solicitării de convocare a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor a SC Compania Aquaserv SA în data de 26 februarie 2021, ora 14.00, la sediul societății din Târgu Mureș, strada Kós Károly nr. 1, în temeiul articolului 119 din Legea 31/1990 republicată privind societăţile comerciale, cu modificările și completările ulterioare și de articolul 20 alineatul (4), articolul 15 alineatul (3) litera „c” și articolul 16 alineatul (4) din Actul Constitutiv al SC Compania Aquaserv SA și ale prevederilor articolului 3 punctul 2 litera a și b articolului 29 alineatul 1, articolului 32 alineatul, 1 articolului 64^ 1 alineatul 3 și 5 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Articolul 2. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a SC Compania Aquaserv SA va avea un singur punct pe ordinea de zi: numirea unui Consiliu de Administrație, provizoriu, pe o durată de 4 luni, cu respectarea legislației în vigoare și a prevederilor Actului Constitutiv al Companiei.

Articolul 3. În cazul în care la data mai sus stabilită, nu vor fi îndeplinite condițiile legale, ședința ordinară a AGA a SC Compania Aquaserv SA se va desfășura în data de 1 martie 2021, orele 14.00, la sediul operațional al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest Mureș”, Piața Mărășești nr. 13A.

Articolul 4. Se mandatează reprezentantul Municipiului Târgu Mureş în AGA a SC Compania Aquaserv SA, domnul Kelemen Atilla-Márton, pentru aprobarea documentelor referitoare la punctele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Adunării Generale a Acţionarilor a SC Compania Aquaserv SA menționată la articolul 1 și articolul 3 din prezenta hotărâre.

Ce prevede Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș nr. 39/23 februarie 2021

Articolul 1. Se mandatează reprezentantul Municipiului Târgu Mureş în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Compania Aquaserv SA, domnul Kelemen Atilla – Marton, pentru aprobarea documentelor referitoare la punctele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Adunării Generale a Acţionarilor din data de 26 februarie 2021, respectiv din data de 1 martie 2021, după caz.

Pronunțarea instanței, în 3 iunie 2021

Potrivit paginii web a Tribunalului Mureș, la termenul din data de 25 mai 2021, instanța a dispus următoarea soluție: ”Având nevoie de timp pentru a delibera va dispune amânarea pronunţării la data de 3 iunie 2021, urmând ca soluţia să fie pusă la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit dispoziţiilor articolului 396 alineatul 2 Cod de procedură civilă.”

Consiliul Local Târgu Mureș, acționar Aquaserv

Conform paginii web aquaserv.ro, SC Compania Aquaserv SA a rezultat prin asocierea localităţii Târgu Mureş (care are 82% din acțiuni) cu Consiliul Judeţean Mureş şi cu localităţile Sighişoara, Reghin, Luduş, Târnăveni, Iernut şi Cristuru Secuiesc, aceste localităţi reprezentând acţionariatul companiei, iar Adunarea Generală a Acţionarilor este organul de conducere al societăţii care decide asupra activităţii acesteia, potrivit atribuțiilor stabilite prin Actul constitutiv, Legea nr. 31/1990, precum și alte acte normative, după caz.

Consiliul de Administrație al SC Compania Aquaserv SA este alcătuit din: Lucian Racz – președinte, Emilia Marcela Pajint – membru, Sorin Lazăr – membri, Sipos Levente – membru și Nagy Istvan – membru.

Reprezentanții membrilor AGA: Kelemen Atilla Marton (Municipiul Târgu Mureş), Ovidiu Daniel Matei (Municipiul Sighişoara), Mark Endre Dezso (Municipiul Reghin), Marius Dudilă (Oraşul Luduş), Celestin Stefan Beleanu (Municipiul Târnăveni), Vasile Cornea (Oraşul Iernut), Szasz Zoltan Tibor (Judeţul Mureş) și Kolumbán Sándor Gábor (Oraşul Cristuru Secuiesc).    

Evoluția principalilor indicatori Aquaserv

An         Cifră de afaceri                        Profit              Angajați

2020    109,49 milioane lei              4,49 milioane lei         666

2019    108,21 milioane lei              3,75 milioane lei         697

2018    104,55 milioane lei           10,46 milioane lei         720

2017    101,55 milioane lei            10,75 milioane lei         756

2016      96,98 milioane lei            17,09 milioane lei         761

(Sursa: www.listafirme.ro)

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE