Home / Invatamant / Studentă UMFST, laureată la Concursul naţional de traduceri Mot-à-monde 2021

Studentă UMFST, laureată la Concursul naţional de traduceri Mot-à-monde 2021

Studenta Paula Ignat, anul III, programul de studii Limbi moderne aplicate (LMA) a Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a obţinut premiul al III-lea la Concursul naţional de traduceri (limba franceză) Mot-à-monde.

”Felicitări studentei care ne-a reprezentat cu succes! Derulat sub egida Institutului Francez, concursul propune anual spre traducere un fragment dintr-un autor francofon, laureat al Prix des Cinq continents de la Francophonie, oferit de Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Anul acesta, din juriu au făcut parte reputaţi traducători precum Bogdan Ghiu, Rodica Baconski, Letiţia Ilea şi Alina Pelea, care au evaluat traducerile unui extras din romanul Tous les enfants dispersés al autoarei rwandeze Béata Umubyeyi Mairesse. Din partea Institutului Francez, dar și a membrilor juriului, au fost transmise felicitări studenților finaliști, fiind apreciate în acest context susținerea și pregătirea lor de către universitățile pe care le-au reprezentat. Câștigătorii competiției și membrii juriului vor avea prilejul de a o cunoaște pe autoarea Béata Umubyeyi Mairesse, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, ce va avea loc în luna noiembrie a acestui an”, au transmis reprezentanții UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Loteria de vaccinare COVID-19, în linie dreaptă!

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a semnat, în urmă cu câteva zile, Ordinul comun …