Home / Administratie / Decizie a instanței în dosarul ”Florea – A.S.A.”!

Decizie a instanței în dosarul ”Florea – A.S.A.”!

Un complet de judecată al Secției Penale din cadrul Tribunalului Harghita a decis miercuri, 30 iunie, amânarea pronunțării în ”Dosarul A.S.A.” pentru data de 21 iulie, ora 11.00.

Redăm, în rândurile de mai jos, soluția pe scurt dată de Tribunalul Harghita, potrivit paginii web a instențelor din România, www.portal.just.ro:

”Amână pronunțarea pentru data de 21 iulie 2021 ora 11.00.”

Dosar demarat în 2015

Dosarul ”Fotbal Club ASA 2013” se află pe rolul Tribunalului Harghita din anul 2015 și a bifat până în prezent 53 de termene. Partea vătămată a procesului este Municipiul Târgu Mureș (prin consilier juridic Bogdan Badea), petent este Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, iar pe lista inculpaților se află următoarele persoane fizice și jurudice: Dorin Florea (fost primar al municipiului Târgu Mureș), Sergiu Claudiu Maior, Benedek Istvan (decedat între timp, în anul 2020), Ioan Fărcaș, Maria Cioban, Bako Laszlo Attila, Emil Virgil Măceșanu, Kiss Imola, Ioan Nucu Man și Asociația Sportivă ”Fotbal Club A.S.A. 2013” (”Fotbal Club Municipal”).

”La data de 18 iulie 2013, inculpatul Dorin Florea, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureș și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat”, se precizează în rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupție.

Totodată, Dorin Florea este acuzat că în complicitate cu Bako Laszlo Attila și Emil Virgil Măceșanu ar fi inițiat o hotărâre ilegală de Consiliu Local, adoptată în data de 25 iulie 2013, pentru alocarea sumei de 7,5 milioane de lei, din bugetul local, în contul asocierii dintre Municipiul Târgu Mureș și Fotbal Club Municipal Târgu Mureș.
„La acea ședință au participat, pe lângă secretarul Primăriei Municipiului, inculpata Cioban Maria care a contrasemnat documentul respectiv și consilierii Maior Sergiu-Claudiu, Benedek Istvan și Fărcaș Ioan care erau și membri în Consiliului Director al Asociației Sportive „Fotbal Club A.S.A. 2013” („Fotbal Club Municipal”) Târgu Mureș și care cunoșteau faptul că entitatea respectivă înregistra obligații legale restante către bugetul de stat, neputând astfel beneficia în condiții legale de finanțare de la bugetul local al municipiului Târgu Mureș. Ulterior, inculpatul Dorin Florea a încheiat și a semnat, în condiții ilegale, ca reprezentant al municipiului Târgu Mureș, alături de inculpata Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, contract vizat de inculpatul Măceșanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociații sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă”, a anunțat, la data demarării cercetărilor, Biroul de presă al DNA.

Procurorii anticorupție mai susțin că prejudiciul cauzat bugetului local al municipiului Târgu Mureș este de 7.053.000 de lei, bani achitați către Fotbal Club Municipal Târgu Mureș în perioada 21 august 2013 – 31 mai 2014.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Trend crescător al numărului de pacienți și cazuri noi de COVID-19

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 98 de cazuri noi …