Rectorul Azamfirei solicită statutul de oraș universitar pentru Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 570 Vizualizări

Rectorul Azamfirei solicită statutul de oraș universitar pentru Târgu Mureș

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a transmis o solicitare Consiliului Local Târgu Mureș de a-și asuma, printr-o hotărâre, statutul de oraș universitar.

“Este bine-cunoscut și recunoscut faptul că orașul Târgu Mureș, prin cele 4 universități pe care le găzduiește: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, Universitatea de Arte, Universitatea Sapienția și Universitatea „Dimitrie Cantemir” beneficiază de tot ceea ce oferă un centru universitar orașului. Studenții, infrastructura universitară și mai ales, expertiza sunt valori pe care și le dorește orice oraș modern. Am transmis Consiliului Local Târgu Mureș propunerea ca să își asume oficial, printr-o hotărâre de CL, statutul de oraș universitar, statut care să se regăsească inscripționat vizibil la fiecare dintre intrările în oraș. Voi fi bucuros să fac publice numele consilierilor locali care își vor asuma această inițiativă.

Sper ca aleșii locali să înțeleagă astfel că universitățile aparțin orașului și că sunt datori, prin deciziile lor, să vină în întâmpinarea nevoilor lor de dezvoltare”, a scris rectorul celei mai mari universități târgumureșene într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE