Home / Administratie / Rectorul Azamfirei solicită statutul de oraș universitar pentru Târgu Mureș

Rectorul Azamfirei solicită statutul de oraș universitar pentru Târgu Mureș

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a transmis o solicitare Consiliului Local Târgu Mureș de a-și asuma, printr-o hotărâre, statutul de oraș universitar.

“Este bine-cunoscut și recunoscut faptul că orașul Târgu Mureș, prin cele 4 universități pe care le găzduiește: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade”, Universitatea de Arte, Universitatea Sapienția și Universitatea “Dimitrie Cantemir” beneficiază de tot ceea ce oferă un centru universitar orașului. Studenții, infrastructura universitară și mai ales, expertiza sunt valori pe care și le dorește orice oraș modern. Am transmis Consiliului Local Târgu Mureș propunerea ca să își asume oficial, printr-o hotărâre de CL, statutul de oraș universitar, statut care să se regăsească inscripționat vizibil la fiecare dintre intrările în oraș. Voi fi bucuros să fac publice numele consilierilor locali care își vor asuma această inițiativă.

Sper ca aleșii locali să înțeleagă astfel că universitățile aparțin orașului și că sunt datori, prin deciziile lor, să vină în întâmpinarea nevoilor lor de dezvoltare”, a scris rectorul celei mai mari universități târgumureșene într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. (S.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …