Home / Slider / Precipitații istorice în Alba. Intervenții ale SGA Alba – ABA Mureș

Precipitații istorice în Alba. Intervenții ale SGA Alba – ABA Mureș

Distribuie

În data de 15 iulie au fost înregistrate precipitații istorice, la stația hidrometrică Ocoliș pe de Valea Ierii: 223 l/mp în 5 ore.
Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, au intervenit în județul Alba cu toate mijloacele din dotare. Până în cursul dimineții, au mai căzut, în aceeași zonă, încă 25 litri/mp, fiind consemnate în total căderi de circa 250 litri/mp. Urmare a ploilor torențiale, precum și a scurgerilor rapide de pe versanți, pe râul Ocoliș s-a produs o inundație puternică (flash-flood), cu efecte locale severe. În aceste localități Ocoliș-sat Ocoliș și Vidolm (județul Alba), precum și în Iara – sat Ocolișel (județul Cluj) s-au înregistrat cele mai însemnate pagube materiale. Nu au fost victime omenești. Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, împreună cu cele ale IJSU Alba și voluntari din cadrul primăriilor Ocoliș, Vidolm (județul Alba) și Ocolișel (județul Cluj), au acționat cu utilajele din dotare pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă Ocoliș și Ocolișel (afluenții de stânga ai râului Arieș), precum și pentru deblocarea căilor de acces din zonă. Nivelurile râurilor Ocoliș și Valea Iarei sunt în scădere, fiind sub cotele de atenție. În continuare, sunt prognozate precipitații cod portocaliu pentru bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al râului Arieş (judeţele Alba şi Cluj).
Sursa: Apele Române Mureș


De asemenea, verificati

Festivalul coral de muzică sacră Armonii serafice la Târgu Mureș

Distribuie În contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți) – 2023, sărbătorit în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.