Pielea bebelușului tău. De la dermatita atopică la alte afecțiuni și sfaturi Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Pielea bebelușului tău. De la dermatita atopică la alte afecțiuni și sfaturi

Atopia reprezintă o sensibilitate genetică moștenită a unor pacienți, de a dezvolta în cursul vieții afecțiuni alergice, spre exemplu conjunctivita alergică sau rinită alergică. Dermatita atopică reprezintă manifestarea cutanată a acestei atopii mai exact o formă comună de eczemă. Statisticile arată faptul că frecvența acestei boli a crescut foarte mult în ultimii ani. La nivel mondial, 15-20% dintre copii suferă de această afecțiune. Ca debut al bolii, acesta are loc la vârste foarte fragede. Primele semne apar la vârsta de patru, cinci  luni. Acești copii au nevoie în primul rând să fie diagnosticați corect, iar mai apoi au nevoie de îngrijire specială.

În cazul nou născuților, s-a sesizat faptul că dermatita atopică apare mult mai frecvent la băieți, pe când la fete această afecțiune tinde să-și facă prezența în perioada adolescenței. Dacă istoricul familiei are un palmares încărcat de alergii, automat și copilul va fi predispus în primele luni de la naștere.  Dincolo de factorul genetic, alte cauze mai pot fi alergiile din alimentație, polen, praf, sau animale, expunerea la fumul de țigară sau deficitul de complexul de vitamine D. Ciupercile pot duce la o afecțiune numită dermatofitoză ce se manifestează printr-o pată roșie și solzoasă însoțită de o senzație de mâncărime.În jurul gurii sau nasului mai pot apărea vezicule roșii sau bule ce se pot sparge și crează o crustă galbenă sau maronie.

Ce trebuie să știi despre pielea bebelușului tău

Până la vârsta de șase luni pielea bebelușului trece prin foarte multe schimbări, de la nuanță până la textură. Este foarte important ca bebelușul să nu fie expus la soare, deoarece razele pot distruge ADN-ul celular, lucru ce ani mai târziu poate duce la dezvoltarea cancerului de piele. Dacă pielea copilului, după vârsta de șase luni are tendința de uscare, îmbăierea trebuie redusă la câteva minute, iar dacă cel mic va vrea totuși să stea mai mult să se joace în apă, aceasta trebuie schimbată, fără săpun sau gel de duș.

O altă manifestare nenaturală la nivelul pielii copilului, și una extrem de întâlnită este transpirația excesivă, supranumită și hiperhidroză. Cauzele pot fi diferite boli ale sistemului endocrin, cauze genetice sau reacție la anumite substanțe medicamentoase, să nu mai amintim de igiena precară. Sfaturile pentru transpirația excesivă la copii ar fi medicația orală, substanțe anticolinergice ce acționează asupra glandelor exocrine, însă a se cere mai înainte de toate părerea specialistului, poate fi însă nevoie și de tratament chirurgical în aceste cazuri. Deodorantul poate fi problema, mai precis o componentă ce atacă pielea. Cei de la Prova.ro dispun de o gamă largă și profesionistă de deodorante naturale pentru copii, acestea fiind perfecte atât pentru copiii cu sensibilitate, cât și pentru ceilalți.

Recomandări generale pentru a evita orice afecțiune provenită din mediul înconjurător  : se recomandă spălatul bebelușilor în fiecare seară înainte de culcare, spălatul propriu-zis să nu dureze prea mult timp, a se folosi produse de igienă strict destinate pentru cei mici.

Concluzionând, unele afecțiuni pot fi evitate într-o oarecare măsură, unele sunt genetice și nu se pot preveni. Toate prezentările de mai sus sunt adevăruri generale, fiecare caz în parte fiind probabil diferit. Înainte de luarea unei decizii în caz de afecțiune cum ar fi administrarea unor medicamente, sau altă inițiativă asemănătoare, neapărat trebuie cerută părerea specialistului.

Sursa foto : Pexels.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE