Home / Administratie / EXCLUSIV! Terminal intermodal de transport rutier, feroviar și aerian propus în Mureș!

EXCLUSIV! Terminal intermodal de transport rutier, feroviar și aerian propus în Mureș!

Reprezentanții Consiliului Județean Mureș au demarat, în data de 23 iulie 2021, o licitație estimată la valoarea de 190.000 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea unor servicii de realizare a studiului de prefezabilitate pentru investiția ”Terminal intermodal de transport în zona Ungheni, județul Mureș.”

Potrivit paginii web www.licitatiapublica.ro, scopul contractului de achiziție îl constituie ”identificarea celor mai eficiente variante de creare în zona Ungheni a unei infrastructuri adecvate interconectării a trei căi de comunicație, respectiv aerian, feroviar și auto”, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 august 2021.

Transport rutier, feroviar și aerian

Caietul de sarcini al licitației a fost întocmit de Călin Suciu, șeful Serviciului de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Mureș, și aprobat de Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, iar documentul reglementează cerințele beneficiarului pe baza cărora ofertanții vor elabora propunerile tehnice și financiare.

”Considerăm că sunt îndeplinite condițiile dezvoltării unui sistem de infrastructuri și servicii pentru crearea unui terminal intermodal de transport, care să atragă după sine dezvoltarea infrastructurilor de transport rutier, feroviar, aerian, implicând alinierea acestora la standardele europene din punctul de vedere al parametrilor tehnici și operaționali. Consiliul Județean Mureș a analizat mai multe locații posibile pentru amplasarea Terminalului Intermodal de Transport, dar ar fi de preferat zona de nord-est a aeroportului (Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș – n.a.), în apropierea drumului de acces către Parcul Industrial Mureș, în vecinătatea căii ferate, pe teritoriul administrativ al orașului Ungheni și aproape de Autostrada Transilvania (A3). Aeroportul, ca parte componentă a acestei platforme, este foarte important, aici realizându-se activități interne și internaționale (vamă, frontieră de stat). Locația finală urmează a fi stabilită prin studiul de prefezabilitate în urma unei analize aprofundate care va ține cont de toate elementele specifice zonei”, se precizează în document.

În același caiet de sarcini se mai menționează faptul că beneficiarul investiției va fi desemnat ”după realizarea analizei instituționale în cadrul studiului de prefezabilitate”, iar acesta poate fi Județul Mureș în parteneriat cu Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, cu Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, cu Unitatea Administrativ-Teritorială Ungheni sau în parteneriat public-privat.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Acord CJ Mureș – ADR Centru modificat

Consilierii județeni au aprobat joi, 23 septembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, modificarea …