Soós Zoltán promite deblocarea situației terenului pentru Spitalul de Arși Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 881 Vizualizări

Soós Zoltán promite deblocarea situației terenului pentru Spitalul de Arși

Edilul șef al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat marți, 10 august, cu prilejul unei conferințe de presă, că disputa juridică dintre Primăria municipiului Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș pe marginea terenului pe care este prevăzut să fie construit un Spital de Mari Arși va fi stinsă definitiv.

La întâlnirea cu mass media, primarul Soós Zoltán și-a manifestat încrederea că în decursul lunii august Consiliul Județean Mureș și Consiliul Lcoal Târgu Mureș vor adopta o hotărâre care să tranșeze, definitiv, modul de lotizare al terenului respectiv.

”În trecut a reprezentat obiectul unui proces, dar vreau să precizez că în momentul de față între Primărie și Consiliul Județean Mureș nu există disensiuni legate de acest subiect, am purtat discuții și cu directorul Oficiului de Cadastru, domnul Mănișor, în legătură cu această speță, am cerut o soluționare din punct de vedere legal”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș.

”Voi rezolva această problemă în interesul și beneficiul târgumureșenilor, imediat ce OCPI face lotizarea terenului din zona Spitalului și vom primi documentele oficiale va fi supus votului Consiliului Local și din partea noastră considerăm că am încheiat această problemă, consilierii, respectiv partidele politice să ia responsabilitatea și să accepte această lotizare pentru că este în interesul nostru, interesul orașului, ca acest Spital de Arși care deja are finanțare aprobată de către Guvern să fie realizată. Este foarte important ca pe parcursul lunii august atât Consiliul Județean cât și Consiliul Local Târgu Mureș să aprobe o hotărâre legată de împărțirea, lotizarea terenului și darea în folosință pentru această investiție”, a adăugat Soós Zoltán.

Investiție de 40 de milioane de euro

Investiția, denumită oficial ”Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare şi conectare a Departamentelor Urgență, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş”, a fost aprobată în luna iulie 2021, de Guvernul României, și se cifrează la circa 40 de milioane de euro.

”În 2002, Consiliul Județean prin Hotărâre de Guvern a primit în proprietate acel teren de 20 de hectare, această Hotărâre de Guvern a fost atacată de Primăria municipiului Târgu Mureș având în vedere că mai multe terenuri făceau parte din domeniul public, fiind drumuri pe ele și infrastructura orășenească. Deci, într-adevăr, Hotărârea de Guvern nu a fost, să zicem, bine gândită, dar de mult trebuia Județul și Orașul să cadă la o înțelegere și să împartă în loturi, justificând juridic. Acest teren evident aparține orașului, este strada Gheorghe marinescu cu toate utilitățile care deservesc cartierele și locuințele din zonă, inclusiv Spitalul. Această lotizare s-a întâmplat acum și asta va fi prezentată Ocnsiliului Județean și Consiliului Local, deci trebuia găsită o soluție juridică legală prin care cele două UAT-uri reușesc să stabilească de comun acord, având în vedere și prioritățile de investiții, mai ales că zona încă liberă de lângă spital deja are o utilitate, având o Hotărâre de Guvern care prevede construcția unui spital mare în zonă, deci este justificat ca acel teren să aparțină Consiliului Județean și acel proiect să fie dus până la bun sfârșit. Noi asta vrem, să delimităm, OCP-ul a făcut aceste delimitări și să propunem spre aprobare Consiliului Local respectiv Județean și să putem închide acest capitol trist din istoria UAT-urilor locale”, a mai spus primarul municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE