Târgu Mureș: Regulament nou pentru parcuri și spații de joacă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 983 Vizualizări

Târgu Mureș: Regulament nou pentru parcuri și spații de joacă

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat joi, 26 august, un nou Regulament de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă şi agrement situate pe domeniul public al municipiului Târgu Mureş.

Potrivit viceprimarului liberal Alex Gyorgy, regulamentul are ca scop preîntâmpinarea problemelor care apar la echipamentele amplasate pe spațiile de joacă şi de agrement, astfel încât beneficiarii, în special copii, să fie în siguranţă.

”Regulamentul prevede atât recomandări pentru utilizatori, cât și obligații, pentru administrația locală, ca și pentru beneficiarii spațiilor de joacă și agrement din municipiu. Un amendament votat în unanimitate în ședința Consiliului Local de astăzi se referă la amplasarea unor panouri de avertizare în imediata apropiere a echipamentelor pentru spaţiile de joacă şi agrement, în 4 limbi – română, maghiară, romani și engleză cu privire la denumirea echipamentului şi datele de identificare ale deţinătorului, modul corect de utilizare şi comportamentul adecvat al beneficiarilor în timpul utilizării, respectiv potenţialele pericole, legate de vârsta minimă, limita de greutate, înălţime sau starea de sănătate a beneficiarilor, după caz”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Alex Gyorgy.

Totodată, viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș a precizat că unele dintre cele mai importante aspecte din Regulament se referă la asigurarea funcționării în bune condiții a echipamentelor și utilizarea lor corespunzătoare.

”Spre exemplu, persoanelor cu vârsta mai mare de 14 ani sau persoanelor a căror greutate corporală depăşeşte 54 de kilograme le este interzisă utilizarea echipamentelor de joacă pentru copii. De asemenea, se interzic accesul, circulaţia sau parcarea bicicletelor, scuterelor, motoretelor, motocicletelor, ATV-urilor, remorcilor, rulotelor sau autovehiculelor în incinta spaţiilor de joacă şi agrement, excepţie făcând accesul cu biciclete, triciclete sau trotinete pentru copii cu vârsta sub 7 ani, însoţiţi de părinţi. Totodată, este interzisă deteriorarea spaţiilor de joacă şi agrement din municipiu, în orice fel”, a arătat Alex Gyorgy.

Regulamentul prevede și sancțiuni contravenționale, care încep de la 300 – 500 de lei, dar pot ajunge și la 2.000 – 2.500 de lei, cu posibilitate de plată a jumătate din cuantum în termen de 15 zile.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE