Home / Administratie / OFICIAL. Deșeuri din Maramureș, depozitate în Sânpaul

OFICIAL. Deșeuri din Maramureș, depozitate în Sânpaul

Aleșii județeni au aprobat joi, 26 august, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, depozitarea unor deşeuri municipale nepericuloase provenite din județul Maramureș în cadrul depozitului de deşeuri municipale nepericuloase amplasat în localitatea Sânpaul.

Durata contractului, de maxim 4 luni

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii județeni au mai stabilit că asocierea dintre SC Iridex Group SRL și SC Servicii Salubritate Bucureşti SA va încheia un contract cu operatorul de salubrizare din județul Maramureș în următoarele condiţii: durata contractului nu va fi mai mare de 4 luni de zile, contractul va înceta de drept în cazul punerii în funcţiune a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Sârbi, comuna Fărcașa, cantitatea totală de deşeuri primită din județul Maramureș va fi acceptată la depozitare doar în completarea cantității din aria de delegare până la atingerea cantității de 166.073,54 tone/an, deşeurile care urmează a fi acceptate la depozitare din județul Maramureș trebuie să fie conforme cu cerinţele stipulate în autorizaţiile emise pentru depozit, în special autorizaţia de mediu, nu vor fi acceptate deşeuri provenite din depozite istorice, iar tariful/tonă de depozitare va fi cel stabilit în cadrul contractului nr. 12 I /18920/486/7 octombrie 2016, cu modificările ulterioare, beneficiarul acceptării la depozitare, având obligaţia să achite orice alte costuri generate de această operaţiune.

”Începând cu luna ianuarie 2021, SC Iridex Group SRL ne-a notificat asupra faptului că nu a fost respectată cantitatea de deşeuri prognozată a fi depozitată anual, creând astfel un dezechilibru contractual, care afectează activitatea operatorului. La data de 9 iulie 2021, Județul Maramureș a solicitat acceptarea la depozitare în cadrul depozitului de deşeuri de la Sânpaul, a unei cantităţi de aproximativ 5.162 tone / lună, pe perioada 1 august 2021 – 31 decembrie 2023”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Contractul privind delegarea operării şi administrării depozitului de deşeuri nepericuloase de la Sânpaul şi efectuarea transportului deşeurilor de la staţiile de transfer Râciu, Târnăveni si Bălăuşeri şi a reziduurilor de la staţiile de sortare Acăţari, Râciu, Târnăveni şi Bălăuşeri la depozitul Sânpaul, judeţul Mureş, cu asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate SA Bucureşti a fost semnat la data de 7 octombrie 2016, iar ordinul de începere al activității a fost emis la data de 6 februarie 2017.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ioana Pârvulescu inaugurează ”Scriitori la școală” 2021

A patra ediție a proiectului ”Scriitori la școală”, care va avea loc în perioada septembrie-noiembrie, …