Start de stagiune la Teatrul Național Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Start de stagiune la Teatrul Național Târgu Mureș

Stagiunea 2021-2022 se anunţă a fi deosebită. Pe lângă reluarea unor spectacole apreciate atât de către public, cât şi de critica de specialitate, premiere ale unor producţii montate de regizori reprezentativi şi continuarea unor programe deja prestigioase, precum Ro.Drama, stagiunea cu numărul 60 va aduce, începând de anul viitor, o serie de evenimente care vor marca şase decenii de teatru în limba română, a informat Biroul de presă al Teatrului Național din Târgu Mureș.

”Trădare”, următoarea premieră

Potrivit sursei citate, noua stagiune a fost inaugurată în data de 22 august de spectacolul invitat „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă (producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău), după care a urmat în 26 august premiera cu public, la Sala Mare, a spectacolului „Villa Dolorosa” de Rebekka Kricheldorf, în regia lui Theodor-Cristian Popescu.

Următoarea premieră la Sala Mare va avea loc în data de 9 septembrie cu producţia „Trădare” de Harold Pinter, în regia lui Bobi Pricop.

„Trădare” este o reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării şi dezintegrării triunghiului amoros Jerry – Emma – Robert, o recapitulare a momentelor esenţiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relaţiei celor trei şi în care i se putea pune, în momente de luciditate, punct.

Regizorul Bobi Pricop tratează povestea într-o cheie neconvenţională, care scoate la suprafaţă noi sensuri, nuanţe şi asperităţi ale unei teme fundamentale pentru natura umană.

Din distribuția spectacolului fac parte: Elena Purea, Richard Balint, Theo Marton, Mihai Crăciun.

Regia și traducerea sunt asigurate de Bobi Pricop, scenografia de Oana Micu, muzica și coregrafia de Eduard Gabia, iar regizorul tehnic al spectacolului este Teodora Crăciun.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE