Home / Administratie / Pregătiri pentru începerea anului școlar 2021-2022. Siguranța elevilor, prioritatea autorităților

Pregătiri pentru începerea anului școlar 2021-2022. Siguranța elevilor, prioritatea autorităților

Siguranța elevilor la reîntoarcerea în școli trebuie să fie preocuparea principală a directorilor unităților de învățământ, în colaborare cu primăriile din județ și autoritățile județene, a transmis luni, 6 septembrie, Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

În aceeași zi, prefectul județului Mureș a participat la o ședință de lucru, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și directori ai unităților de învățământ din județ.

”Condițiile igienico-sanitare, siguranța fizică, dar și prevenirea infectării cu virusul COVID-19 pot fi asigurate doar printr-un efort comun, seriozitate și atenție la problemele pe care le întâmpină fiecare comunitate locală în parte. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis astăzi la întâlnirea cu directorii școlilor din județ, în cadrul unei noi etape a procesului de pregătire a anului școlar, proces coordonat de Instituția Prefectului. De asemenea, le-am mulțumit tuturor pentru implicarea de care au dat dovadă în organizarea activității anului școlar precedent”, a precizat Mara Togănel.

Totodată, prefectul județului Mureș a anunțat că unele săli de sport unde funcționează centre de vaccinare vor fi redate activității pentru care au fost construite, respectiv desfășurarea orelor de educație fizică.

”Fără îndoială, mai avem aspecte care necesită îmbunătățiri. Am primit propuneri de care mă voi ocupa personal să le punem în aplicare, un exemplu fiind eliberarea sălilor de sport unde funcționează centre de vaccinare. Cred că, după o analiză atentă, se poate opta pentru o relocare a centrelor astfel încât copiii să își poată derula activitățile sportive în interior pe timpul iernii. Totodată, am primit și solicitări care cad în sarcina directă a primarilor din județ. În aceste cazuri voi avea discuții punctuale și voi urmări găsirea unor soluții care să asigure condiții optime de învățare”, a conchis Mara Togănel.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: ”Căsuța din Pădure”, redeschisă la Platoul Cornești!

După o pauză de aproape nouă luni, perioadă în care a fost închisă de autoritățile …