Home / Cultură / Iulian Boldea, reconfirmat la conducerea revistei ”Vatra”

Iulian Boldea, reconfirmat la conducerea revistei ”Vatra”

Prof. univ. dr. Iulian Boldea a obținut prin concurs un nou mandat de manager (redactor-şef) al revistei “Vatra”, prilej pentru reputatul om de cultură mureșean să-și reafirme dragostea și sprijinul  față de prestigioasa revistă de cultură înființată în urmă cu 127 de ani de cei trei titani ai culturii române, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale și George Coșbuc.

„Am obținut, prin concurs organizat de Consiliul Judeţean Mureş, un nou mandat de manager (redactor-şef) al revistei “Vatra”. Mi-am propus ca, împreună cu colegii mei, să consolidez în continuare prestigiul şi valoarea uneia dintre cele mai importante reviste de cultură din România. Înfiinţată în 1894 de Slavici, Caragiale şi Coşbuc, revista “Vatra” are ca deviză cuvintele esenţiale ale lui Lovinescu, mereu actuale: “Cultura e finalitatea tuturor societăților”. Indexată în câteva baze de date internaționale, revista “Vatra” se distinge prin câteva trăsături definitorii: exigența valorică, libertatea totală de exprimare a opțiunilor estetice, realizarea unor consistente dosare tematice, dialogul culturilor, atenţia acordată promovării tinerilor scriitori”, a precizat Iulian Boldea.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Situația COVID-19 în județul Mureș

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 82 de cazuri noi …