Demersuri pentru modernizarea unor străzi din Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 777 Vizualizări

Demersuri pentru modernizarea unor străzi din Luduș

Rețeua stradală din centrul vechi al orașului Luduș, în lungime de circa 8 kilometri de drumuri de interes local, cuprinde străzile Tineretului, Bujorilor, Dealului, De Sus, Grecilor, Mică, Sub Pădure, Bisericii, Oarba, Turzii, Florilor și Cioarga. Acestea sunt străzile care constituie zestrea istorică a orașului, o ilustrare a ceea ce a fost odată așezarea omenească de la confluența Pârâului de Câmpie cu Mureșul. Dincolo de aerul pitoresc al zonei rămâne imaginea străzilor mai mult, sau mai puțin pietruite pe care mijloacele de transport moderne circulă mai greu.

Documentație depusă la CNI

Iată de ce, Primăria orașului Luduș a inițiat proiectul de investiții „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de drumuri în orașul Luduș”, prin care se dorește o anumită egalare a condițiilor de viață a locuitorilor de pe „Deal” cu cei din „Vale”, aceștia fiind avantajați din acest punct de vedere, în momentul acesta. Încă nu se cunosc oportunitățile de finanțare pentru perioada următoare, dar este necesar ca administrația publică locală să aloce sume bugetare pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice care vor fi utile la un moment dat. Din acest motiv, Anca Bungardi, șef Serviciu „IADP” din Primăria orașului Luduș, a propus Consiliului Local alocarea sumei de 65.000 lei pentru „Servicii de actualizare a proiectului tehnic aferent obiectivului de investiții „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de drumuri în orașul Luduș”, fiind necesară deoarece de la elaborarea documentației și până în prezent au intervenit modificări legislative, iar prețurile pe piața de profil au suferit modificări ce conduc la majorarea valorii estimate de realizare a investiției. Documentația este depusă la Compania Națională de Investiții SA în vederea obținerii finanțării”.

În același timp, Anca Năsăudean solicită „alocarea sumei de 80.000 lei pentru servicii de elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) necesare obiectivului de investiții „Modernizare străzi în cartierul Centrul Vechi”, astfel: studiul topografic – 3.000 de lei, studiu geotehnic – 3.000 de lei, expertiză tehnică – 10.000 de lei, documentație tehnică pentru obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism și documentație tehnică pentru obținerea punctului de vedere al autorității de mediu – 3.000 de lei, documentație de avizare lucrări de intervenție – 46.000 de lei, verificarea tehnică a proiectării – 10.000 de lei, Cheltuieli pentru obținerea avizelor – 5.000 de lei”.

Alocarea sumei de 80.000 de lei care a fost solicitată poate fi asigurată de la buget prin diminuarea sumei prevăzute pentru „Servicii de elaborare, Studiu de fezabilitate mixt pentru obiectivul de investiții „Asigurarea mobilității urbane în orașul Luduș, județul Mureș”, nefiind lansate în dezbatere/ consultare ghiduri de finanțare”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE