Programe naționale de pregătire în cardiologie coordonate de Theodora Benedek Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

Programe naționale de pregătire în cardiologie coordonate de Theodora Benedek

Șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, prof. univ. dr. Theodora Benedek, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că începând cu toamna acestui an în cadrul clinicii a cărei activitate o coordonează se vor desfășura șase programe noi de pregătire în cardiologie.

”În centrul nostru universitar, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în Clinica de Cardiologie, acum în această toamnă încep șase programe noi de pregătire în cardiologie, trei programe pe domeniu intervențional, trei programe pe domeniul imagisticii cardiace. Unul dintre ele se derula și până acum, cel de cardiologie intervențională, dar din anul acesta centrul nostru a devenit Centru de Formare pentru specialiștii din întreaga țară care doresc să se perfeționeze în implantare de cardiostimulatoare, în tehnici de electrofiziologie intervențională și în cele trei competențe de imagistică, ecografie generală, eco trans-esofagiană și ecografie vasculară”, a declarat prof. univ. dr. Theodora Benedek, cu prilejul unei conferințe de presă care a avut loc în data de 14 septembrie, în incinta Clinicii de Cardiologie.

Succes pentru școala de cardiologie mureșeană

În cadrul aceleiași conferințe de presă, prof. univ. dr. Theodora Benedek a afirmat că derularea programelor de pregătire în cardiologie intervențională de la Târgu Mureș reprezintă un mare succes pentru școala de cardiologie mureșeană.

”Există un foarte mare interes din toată țara, am primit în calitate de președinte al Comisiei de Cardiologie din cadrul Ministerului Sănătății numeroase solicitări pentru a debloca blocajele și monopolurile care existau în aceste programe de pregătire la nivelul anumitor centre și am generalizat această pregătire la nivelul tuturor centrelor din România care îndeplineau criteriile de competență și de volum, de proceduri, de profesionalism, ca să poată conduce aceste competențe. În Târgu Mureș a început deja în centrul nostru de săptămâna trecută programul de competență în implantare de defibrilatoare intracardiace și de peacemakere, săptâmâna viitoare începe programul de electrofiziologie intervențională, iar din luna octombrie programele de imagistică cardiacă și cel pe care îl continuăm, de cardiologie intervențională. Cred că este un mare succes al centrului nostru universitar, a fost inexplicabil pentru mine întotdeauna de ce Târgu Mureșul care are cei mai buni specialiști și este recunoscut ca brand în cardiologia românească de ce nu poate pregăti specialiști cu competență în imagistică cardiovasculară și am reușit să depășim aceste blocaje și să corectăm anumite erori care s-au făcut de-a lungul timpului din dorința de a păstra niște monopoluri. Cred că acesta este spiritul european, direcția în care trebuie să mergem și cred că este o mare victorie a centrului nostru faptul că am reușit să deblocăm aceste competențe și tinerii specialiști care doresc să învețe aceste proceduri să le învețe de la cei care le și practică și care le și practică cu succes”, a precizat șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE