Proiectul Ro.Drama revine într-un format îmbogăţit Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Proiectul Ro.Drama revine într-un format îmbogăţit

Seria de spectacole-lectură Ro.Drama a prezentat în variantă live streaming, pe parcursul stagiunii 2020-2021, o selecţie de texte reprezentative pentru dramaturgia românească, în ordine cronologică. Popularitatea şi aprecierea pe care le-a generat seria de evenimente online au oferit garanţiile că demersul e necesar şi merită continuat în noua stagiune.

Potrivit paginii web a Teatrului Național din Târgu Mureș, proiectul interbelic Ro.Drama este continuarea firească a două programe culturale pilot, inițiate de Asociația pentru teatru Liviu Rebreanu și Teatrul Național Târgu-Mureș: „Ro.Drama“ și „Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural“. Formatul și abordarea e un melanj de spectacol lectură, podcast și seminar, fiecare sesiune constând atât din difuzarea live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Companiei „Liviu Rebreanu“, cât și dintr-o serie de dezbateri cu publicul din sală, pe fiecare text reprezentativ, selectat din dramaturgia românească din perioada interbelică. Cu scopul de a evidenția atât la nivel local, cât și național obiectivele culturale, educaționale și turistice ale orașului Târgu Mureș, fiecare dintre cele șase evenimente din această sesiune se va desfășura în alt spațiu.

Ca un element de inovație, formatul seriei va avea parte de un upgrade creativ și cultural, atfel că va fi îmbogățit de o introducere muzicală susţinută de reprezentanți ai orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș care va veni în completarea atmosferei, spiritului și a „contextualizarii“ perioadei și textului cu muzica clasică.

Următoarele spectacole vor fi: ”Meşterul Manole” de Lucian Blaga, coordonator lectură Liviu Pancu, vineri, 8 octombrie, de la ora 19.00, live de la Catedrala Înălţarea Domnului și ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, coordonator lectură Laurenţiu Blaga, miercuri, 20 octombrie, de la ora 19.00, live din Holul Palatului Administrativ.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE