Proiectul aniversar ”Virginia Zeani”, la start Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Proiectul aniversar ”Virginia Zeani”, la start

Directorul artistic al Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”, Péter Kolcsár, speră ca această iniţiativă, gândită la Târgu Mureş pentru marcarea personalităţii sopranei, să fie transformată într-o mişcare internaţională, după ce s-a reuşit extinderea ei într-un program aniversar naţional dedicat artistei, susţinut de operele din România.

„Ceea ce facem acum poate va reuşi să recompună o istorie legendară de demult. Un destin început aici, în Mureş, în satul Solovăstru, a căpătat strălucire internaţională. Sperăm ca şi noi să avem, dacă nu acelaşi har, măcar aceeaşi inspiraţie, încât să transformăm o iniţiativă gândită aici, în Târgu Mureş, într-o mişcare internaţională”, a declarat, pentru Agerpres, Péter Kolcsár.

Speranţa lui Péter Kolcsár de a transforma acest festival într-o mişcare internaţională vine după ce iniţiativa operelor din România de a sărbători personalitatea sopranei Virginiei Zeani, prin concerte susţinute pe parcursul lunii octombrie, s-a bucurat de reacţii pozitive în presa internaţională de profil şi în rândul personalităţilor din domeniu.

„Opera Magazine, probabil cea mai importantă revistă dedicată scenei lirice la nivel mondial, anunţă – ce-i drept, pe propriile canale sociale deocamdată – iniţiativa operelor din România de a sărbători, în luna octombrie, parcursul de excelenţă al Virginiei Zeani. La fel şi Operawire. Le citim cu emoţie şi ascultăm cu atâta bucurie cuvintele tuturor celor care s-au lăsat inspiraţi de acest vis, fie din echipa de organizare, fie din lumea culturală în general. Muzicienii şi directorii operelor ne sunt alături cu atât de multă dăruire. În ciuda contextului impredictibil, în ciuda veştilor apăsătoare, în ciuda oricărei piedici contextuale, am imaginat cu multă bucurie acest parcurs şi pare că acum ne vin rezultatele”, a afirmat Péter Kolcsár.

Potrivit directorul artistic al Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”, iniţiativa s-a bucurat de aprecierea a numeroase personalităţi recunoscute la nivel internaţional, între care şi dirijorul Vladimir Lungu.

„Un megaproiect, pe măsura calibrului legendei al cărei nume îl poartă. Sincere felicitări tuturor celor implicaţi”, a transmis, în urmă cu o zi, dirijorul Vladimir Lungu, colaborator al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, profesor la Conservatorul de Stat „Dokuz Eylül” din Izmir şi colaborator permanent al Operei de Stat din Izmir.

Programul aniversar Virginia Zeani a debutat, în data de 10 octombrie, la Opera Naţională Română Timişoara, cu spectacolul „La Boheme”, de Giacomo Puccini şi va continua, în 16 octombrie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa şi la Opera Braşov, care vor pune în scenă „La Traviata”, de Giuseppe Verdi.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE