„E timpul să construim”. Fundația Teleki ne invită la muzeu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

„E timpul să construim”. Fundația Teleki ne invită la muzeu

Departamentul de Relații Publice al Muzeului Județean Mureș anunță deschiderea unei noi expoziții itinerate la Secția Muzeul de Istorie și Arheologie din Cetatea Medievală, intitulată „E timpul să construim”.

Expoziția Fundației Teleki László prezintă  procesele de restaurare ale monumentelor maghiare din afara granițelor. Vernisajul cuprinde o colecție de elemente interactive, aceastea reprezentând rezultatele „Planului Rómer Flóris”, lansat în 2015, procesele de reconstrucție, metodele de intervenție arhitecturală și de restaurare ale patrimoniului construit.

„Pe lângă fotografiile artistice și descrierile clădirilor, o serie de obiecte originale, documente de arhivă, reproduceri, înregistrări audio și filmări au contribuit la crearea unei experiențe memorabile atât pentru cei interesați, cât și pentru cei din domeniu. Totodată, prezentarea include o serie de elemente interactive, astfel încât vizitatorii să poată experimenta singuri dificultățile și frumusețea lucrărilor de restaurare”, a transmis departamentul de Relații Publice al Muzeului Județean Mureș.


Potrivit informațiilor furnizate, evenimentul de deschidere va avea loc marți, 26 octombrie, de la ora 18.00. La Târgu Mureș, expoziția Fundației Teleki László „E timpul să construim” va putea fi vizitată în perioada 26 octombrie – 5 decembrie, la parterul Secției Muzeului de Istorie și Arheologie din Cetate, de marți până vineri între orele 9.00 – 16.00 și în weekend între orele 9.00 – 13.00.
Pentru a pune la dispoziție canalele de comunicare propice înțelegerii și aprofundării exponatelor, textele panourilor din expoziție vor fi disponibile atât în limba română cât și în limba maghiară. Intrarea la vernisaj este liberă iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

După locațiile din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, expoziția itinerantă își va continua turneul în România, fiind planificate, printre altele, locații în Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Oradea și Carei.


Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE