Home / Administratie / Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș

Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș

Distribuie

Pentru 19 chiriași din blocurile 13, 15 și 17 din strada Zăvoiului din Luduș, construite prin Agenția Națională de Locuințe (ANL), au expirat contractele de închiriere în luna octombrie 2021.

În Raportul de specialitate întocmit de Gabriela Fleșar de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș se precizează că „după expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an”, iar în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998, privind înființarea ANL.

În același act normativ este prevăzut că chiria pentru locuințele pentru tineri, care sunt destinate închirierii va acoperi recuperarea investiției calculată din valoarea de înlocuire a construcției, o cotă de maximum 0,8% aplicată la valoarea de înlocuire a construcției și care este destinată administratorilor locuințelor, precum și o cotă de maximum 0,5% care se constituie venit al administratorului. La articolul 15, alineatul 16 din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 152/1998 este prevăzut: „La data prelungirii contractelor de închiriere, titularul contractului de închiriere, (…) au obligația să facă dovada că nu au dobândit o locuință în proprietate și/sau cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, localitatea în care deține locuința actuală sau în localitățile în care a fost extinsă cuprinderea teritorială, după caz. În situația în care această condiție nu este îndeplinită, contractul de închiriere nu se mai prelungește”.

Compartimentul „Domeniul Public” din cadrul Serviciului „IADP” au verificat documentele prezentate de chiriași și constatând că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege au propus Consiliului Local să prelungească, pe o perioadă de un an, cele 19 contracte de închiriere. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre prezentat în ședința din data de 26 octombrie 2021.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Modificare PUZ amânată pentru un centru medical pe strada Făget din Târgu Mureș

Distribuie Consilierii locali din Târgu Mureș au dezbătut o propunere de modificare Planului Urbanistic Zonal: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.