Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș

Pentru 19 chiriași din blocurile 13, 15 și 17 din strada Zăvoiului din Luduș, construite prin Agenția Națională de Locuințe (ANL), au expirat contractele de închiriere în luna octombrie 2021.

În Raportul de specialitate întocmit de Gabriela Fleșar de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș se precizează că „după expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an”, iar în conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998, privind înființarea ANL.

În același act normativ este prevăzut că chiria pentru locuințele pentru tineri, care sunt destinate închirierii va acoperi recuperarea investiției calculată din valoarea de înlocuire a construcției, o cotă de maximum 0,8% aplicată la valoarea de înlocuire a construcției și care este destinată administratorilor locuințelor, precum și o cotă de maximum 0,5% care se constituie venit al administratorului. La articolul 15, alineatul 16 din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 152/1998 este prevăzut: „La data prelungirii contractelor de închiriere, titularul contractului de închiriere, (…) au obligația să facă dovada că nu au dobândit o locuință în proprietate și/sau cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, localitatea în care deține locuința actuală sau în localitățile în care a fost extinsă cuprinderea teritorială, după caz. În situația în care această condiție nu este îndeplinită, contractul de închiriere nu se mai prelungește”.

Compartimentul „Domeniul Public” din cadrul Serviciului „IADP” au verificat documentele prezentate de chiriași și constatând că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege au propus Consiliului Local să prelungească, pe o perioadă de un an, cele 19 contracte de închiriere. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre prezentat în ședința din data de 26 octombrie 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE