Primarul Sighișoarei, la bilanț. Iulian Sîrbu: ”Am pornit de la bază!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 771 Vizualizări

Primarul Sighișoarei, la bilanț. Iulian Sîrbu: ”Am pornit de la bază!”

Locuitorii municipiului Sighișoara au decis, la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, ca Iulian Sîrbu să fie primarul municipiului Sighișoara. Reprezentantul Uniunii Independente pentru Sighișoara (UIPS) a câștigat încrederea sighișorenilor prin propunerile de proiecte ancorate realității sighișorene și prin implicarea în comunitatea locală. La un an de zile de la validarea mandatului său de primar, Iulian Sîrbu a prezentat un rezumat al activității sale pentru Sighișoara și pentru sighișoreni.

Realizări de la A la Z

Redăm așadar, în rândurile de mai jos, conținutul integral al raportului de activitate prezentat de Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara.

”Am pornit de la bază, s-au intabulat 21 străzi și alte 10 sunt, acum, în lucru. Desigur, pentru a putea face investiții, aici. Chiar din luna noiembrie 2020, taxa pentru parcarea din zona Pieței Agroalimentare, atât de contestată de sighișoreni, a fost eliminată. Am făcut un prim pas pentru modernizarea iluminatului public pe strada Miron Neagu. Apoi, am reușit deblocarea procedurilor pentru obiectivul de investiție „Modernizarea și Extinderea sistemului de iluminat în Municipiul Sighișoara”. Până la finele anului 2023, toate becurile stradale vor fi înlocuite cu lămpi tip led, administrate prin telegestiune și se va extinde aproximativ 5 kilometri de rețea de iluminat nouă. Este vorba de o finanțare europeană.

De asemenea, demararea lucrărilor pentru Pod peste râul Târnava Mare în Municipiul Sighișoara. Un drum de legătură pentru două cartiere importante ale orașului. O altă realizarea este și deblocarea procedurilor pentru reabilitarea sălii de spectacole „Mihai Eminescu” și strada Nicolae Bălcescu. Pentru aceasta din urmă, avem și câștigătorul licitației. Și aici avem tot finanțare europeană.

Suntem pe lista celor care ar urma să primească finanțare pentru construirea unei creșe noi, în Sighișoara, cu o capacitate de 70 de locuri. Este vorba de un proiect tip al Companiei Naționale de Investiții (CNI). De asemenea, avem finanțare și pentru construirea unui bloc nou, tip ANL, pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

Chiar zilele acestea, a avut loc recepția finală pentru Tronsonul 7, din Cetatea Sighișoarei. O realizarea care a stat la baza inițiativei Uniunii Independente pentru Sighișoara (UIPS) de a aloca 2% din bugetul local pentru salvarea patrimoniului imobil, din anul 2017. Gata cu proptelele, tronsonul a fost reparat și arată exemplar. Urmează și alte tronsoane să fie reparate și consolidate, cu finanțare de la Bugetul Local. Bineînțeles, în paralel, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului se lucrează la proiecte pentru restaurarea întregii Cetăți Medievale.

În ceea ce privește domeniul sănătății, vom avea trei lifturi noi la Spitalul Municipal Sighișoara. S-au alocat bani, se lucrează chiar acum, astfel că celebrele lifturi cu funie sunt înlocuite. Curtea interioară a Școlii Gimnaziale „Victor Jinga” din Sighișoara va fi amenajată în totalitate și centrala termică, atât de necesară Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” este schimbată. Nu în ultimul rând, se asfaltează mai multe străzi din oraș, obiectivul principal fiind acela să avem covor asfaltic în toate cartierele. Suntem în procedură de achiziție pentru mobilier nou în toate parcurile de joacă pentru copii. În fiecare an, vom îmbunătăți aspectul acestor parcuri, mai mult decât atât vom avea parcuri noi, pentru sighișorenii de toate vârstele.

Am reușit implementarea conceptului de Bugetare Participativă. Astfel, în 2022, din Bugetul Local, se va reconfigura și moderniza Parcul din Ana Ipătescu.

Chiar și pe plan sportiv, am vești bune! Echipa de handbal CSM Sighișoara a semnat un protocol de colaborare cu echipa CSA Steaua București. Astfel, Sighișoara devine o rampă de lansare pentru tinerii sportivi. Foarte important, în perioada aceasta trebuie să aflăm câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Șoselei de Centură a Sighișoarei! Locuitorii municipiului Sighișoara au fost încurajați să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritățile de investiți de interes local, cu finanțare de la bugetul local.

Pentru o imagine clară asupra proiectelor care se realizează pentru Sighișoara, am lansat, încă de anul trecut, pagina www.pentrusighisoara.ro. Aici, oricine dorește poate să vadă în ce stadiu este un proiect, fie că vorbim de DALI, Studiu de Fezabilitate, în curs de implementare sau fază incipientă. Mai mult decât atât, locuitorii municipiului Sighișoara pot să vină cu propuneri de proiecte pentru comunitate.

Dintre proiectele în curs de implementare, am să amintesc de: Ștrandul Municipal, Skate Parc, MTB, Bike, Amenajarea unui loc de joacă nou pe strada Andrei Șaguna și de cele patru proiecte propuse pentru finanțare prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”: Modernizare străzi în Municipiul Sighișoara (Caisului, Crângului, Stejarului, Oltului, Parângului, Cătunul Viilor, N. D. Cocea), Înființare rețea de alimentare cu apă în localitățile Hetiur, Soromiclea și Venchi, aparținătoare Municipiului Sighișoara, Reabilitare segment DJ106 (strada Ana Ipătescu), demolare și construire pod peste Pârâul Șaeș și Reabilitare drum de legătură între Centura Ocolitoare Sighișoara și Cartierul Târnava II, inclusiv pod.

Așa cum ați observat, comunic permanent cu locuitorii Sighișoarei. Chiar și această perioadă de pandemie, cu măsurile de protecție impuse, am ținut audiențe cu cetățenii. Am reușit să rezolvăm, astfel, foarte multe probleme, unele dintre acestea fiind din anii 2002 – 2008. De asemenea, sunt mereu prezent în stradă, printre oameni. Adesea, în timpul lucrărilor, stau de vorbă cu mulți sighișoreni și reușim să mai rezolvăm din probleme. Bineînțeles, comunic și în mediul online cu oamenii și reușim astfel să avem, treptat, orașul pe care ni-l dorim.

Vă mulțumesc! Cu respect!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE