Home / Editorial / Râsu, plânsu din cimitirul Ghencea

Râsu, plânsu din cimitirul Ghencea

Distribuie

Suntem în mileniul trei, la trei decenii și mai bine de la marele eveniment care a bulversat o țară, un continent și o lume întreagă, adică Marea Revoluție din Decembrie 1989. Cei care au o anumită vârstă acum, în mare parte dârji pensionari căliți în luptele corp la corp de la „cozile”dătătoare de „lapte, carne, unt și ouă, mălăieși în călcâieși”, se pregătesc pentru o nouă perioadă glorioasă. Asta, după ce din cimitirul Ghencea unde se pare că a fost parcat Nicolae Ceaușescu, se aud hohote de râs urmate de hohote de plâns. Cazul fiind de o mare însemnătate în aceste zile în care lupta pentru ciolanul politic a scos de la naftalină „scheleții” dătători de putință sau neputință, după caz, cercetătorii britanici au constatat după ample și academice cercetări că râsetele – plânsetele care provin din mormântul fostului dictator sunt cauzate de faptul că în Luduș, la magazinul PROFI, clienții au dreptul de a cumpăra doar câte 5 kilograme de făină, o cantitate mai mare atentând la siguranța alimentară, națională, după părerea lor.

Păi, nu spunea „tovarășul” că alimentația rațională a românilor se rezumă doar la ceea ce permite rația reglementară?  Păi, nu are dreptate, nu poate să se bucure „tovarășul” că dincolo de moarte, dincolo de vremi, actualii diriguitori ai economiei îl aprobă? În același timp, aceeași cercetători britanici, chiar dacă sunt „ex UE” îl aprobă pe „tovarășul” care plânge, acestuia fiind-ui furat dreptul de proprietate asupra programului de alimentație rațională care îi aparține pe vecie. În același timp, mulțumim lanțului de magazine PROFI pentru că ne readuce în memorie „realizările mărețe ale Epocii de Aur”. Și, apropo. Ce urmează să mai primim pe eventualele noi și electronice cartele alimentare, ouă, lapte, carne, brânză, pâine? Stimați domni diriguitori, în cazul în care întâmpinați dificultăți în organizare, încercați să sunați la cimitirul Ghencea, aleea, figura…

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furturi de unelte electrice din două gospodării ludușene

Distribuie Polițiștii orașului Ludus, sub supravegherea procurorului de caz, au pus în executare marți, 27 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.