Concert cameral  la Palatul Culturii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Concert cameral la Palatul Culturii

Cvartetul de coarde “Tiberius” va susține un concert  joi, 11 noiembrie, de la ora 19.00 în Sala Mare a Palatului Culturii. Iubitorii muzicii vor avea parte de un program compus din Cvintetul cu pian în Mi bemol Major op.44 de R. Schumann, “Divertissement à la Hongroise” la patru mâini în sol minor op.54 de F. Schubert și Sonata pentru vioară și pian în Sol major, KV 379 de W. A. Mozart. Invitații serii vor fi pianiștii Gulyás Márta și Sántha Huba.

Biletele se pot procura de la casieria Filarmonicii, dar și online pe site-ul Eventbook.

Descoperit în 1994 de către profesorul Devich Sándor la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj, Cvartetul de coarde „Tiberius” s-a bucurat de sprijinul acestuia, fiind ajutat să se perfecționeze prin participarea la diferite cursuri de măiestrie precum:  Seminarul Bartók din Szombathely (Ungaria), Britten-Pears School for Advanced Musical Studies (Aldeburgh-Anglia), Internationale Sommerakademie Prag-Wien-Budapesta (Reichenau-Austria), Orlando Festival (Olanda). A participat la cursul de măiestrie Amadeus din Londra, revenind de patru ori la rând la acest renumit curs.  În 2005 în cadrul programului Academiei Olandeze de Cvartet formația a avut ocazia să lucreze cu Metz István și Devich Sándor, absolvind apoi Academia Olandeză de Cvartet din Amsterdam. În 2007 s-a bucurat de îndrumarea Cvartetului Chilingirian în cadrul West Dean College. Ansemblul revine periodic la Academia Franz Liszt din Budapesta unde beneficiază de sfaturile profesorilor Devich Sándor, Mező László și Komlós Péter.

 La Concursul Internațional Mozart din Cluj în 1996 Cvartetul „Tiberius” a obținut premiul II, iar în 2004 a fost premiat cu 1.Wiener Klassik Preis, în juriu aflându-se personalități ca Norbert Brainin, Sigmund Nissel, Gunter Pichler, Devich Sándor și Milan Skampa.Repertoriul cvartetului cuprinde în special capodopere ale literaturii muzicale clasice și romantice.  Formația este o prezență permanentă pe secenele de concert atât în țară cât și de peste hotare.

Din 2008 ansamblul cameral „Tiberius” este Cvartet de Stat al Filarmonicii târgumureșene. 

În stagiunea 2021-2022, componența Cvartetul de coarde “Tiberius” este următoarea: Molnár Tibor, vioara I, Lokodi Károly, vioara a II-a, Molnár József, viola și Zágoni Előd, violoncel/

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE