Cinci pași importanți pentru un stil de viață sănătos! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Cinci pași importanți pentru un stil de viață sănătos!

Reprezentanții Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, încurajează persoanele preocupate de un stil de viață sănătos să țină cont de cinci pași esențiali, respectiv alimentația, hidratarea, somnul, sportul și o minte echilibrată.

,,Sentimentul că vrei să iei o pauză de la activitățile zilnice poate fi un semn de stres acumulat și epuizare. Uneori, să petreci puțin timp fiind atent la nevoile organismului, este cel mai bun lucru pe care îl poți face. În aceste momente, în care corpul are nevoie de odihnă și refacere, este indicat să îl hrănim cu alimente bogate în nutrienți și să evităm mâncatul în exces și produsele de tip fast-food. Așa cum spune și vorba: frumusețea vine din interior, același lucru este  valabil  și pentru sănătate. Când mâncăm corect, ne hidratăm, facem exerciții fizice, dormim suficient și alegem modalități inteligente de a gestiona stresul și de a petrece timpul liber, încep să apară și  rezultatele.”, a precizat dr.Corina Zugravu, președinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.     

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, ,,o alimentație sănătoasă înseamnă, bineînțeles,mai puține alimente prăjite, mai puțin zahăr și mai multe legume și fructe”.

,,Când organismul este alimentat cu produse neprocesate, bogate în vitamine și minerale, putem obține o multitudine de beneficii, precum întărirea sistemului imunitar, energie crescută sau protejarea organismului împotriva virusurilor. De exemplu, nutrienții precum fierul și acizii grași omega-3 găsiți în alimentele bogate în proteine, pot îmbunătăți starea de spirit”, au precizat reprezentanții Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

De asemenea, specialiștii recomandă apa, care are o mulțime de avantaje pentru organism, întrucât poate scădea riscul de atac de cord, menține pielea hidratată și elastică, combate durerile de cap și ajută la îmbunătățirea funcționării creierului.

,,Apa este întotdeauna cea mai bună alegere pentru a ne menține hidratați, însă putem include în dietă și alte tipuri de băuturi, cum ar fi ceaiurile neîndulcite sau berea. Berea este considerată o băutură aliment care poate face parte dintr-un stil de viață sănătos, atunci când este consumată   cu moderație”, au mai precizat reprezentanții Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 

Totodată, un factor important în vederea unui stil de viață sănătos, este somnul, de minim 8 ore, care ajută organismul să se refacă și să se regenereze. Somnul îmbunătățește concentrarea și productivitatea.

Specialiștii în sănătate și nutriție recomandă sportul care întărește organismul, contribuie la   dezvoltarea mentală, îmbunătățește disciplina și totodată, ajută la dezvoltarea unei vieți sociale.

Un pas important în dobândirea unui stil de viață sănătos este mintea echilibrată sau sănătatea   mentală, care influeanțează întreg organismul omului.

,,Având o minte echilibrată, o persoană poate gestiona mai bine episoadele de stres, poate   relaționa cu persoanele din jur într-o manieră pozitivă își poate controla și înțelege  sentimentele   și reușește să facă alegerile potrivite. Sănătatea mentală este importantă în fiecare etapă a vieții, de la copilărie și adolescență până la maturitate. O sănătate mentală optimă poate fi tradusă printr-o stare de bunăstare generală, iar aceasta este determinată de felul în care alegem să vedem viața”, au adăugat reprezentanții Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Alexandra HAJA

Foto: www.2chic.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE