Home / Editorial / Scrisoare către o muiere cool

Scrisoare către o muiere cool

Distribuie

Dragă Ană,

În fiecare dimineață iau sub braț plasa cu pită, supa rară cu vegeta și tăiței, și pornesc la lucru fresh, muiere dragă. Șefu’ ne face dimineața un training, la care casc de-mi pușcă maxilarul și citesc breaking news pe telefon, ca să mai treacă vremea. Din când în când, văd online știri multe de la voi și-s tare mirat. Clipesc mărunt și umed când văd, iote-aici!, zice că apare noul Dicționar ortografic al limbii române și că avem 3.600 cuvinte noi, multe luate de la englezi. Da’, când s-or adunat atâtea?! eu unde-am fost?!

Ană dragă, se schimbă lumea, și limba noastră din popor se schimbă și ea. Caragiale proorocea treaba asta și spunea „Sărmana limbă românească! Nu mai este cum ar fi trebuit să fie, o plantă cultivată! A ajuns o buruiană sălbatică! Multe vânturi au bătut-o! Odată o bătea vântul franțuzesc; apoi o bate vântul nemțesc: noroc că mai are rădăcini adânci, altminteri i s-ar stârpi soiul”. Asta nu am gândit-o eu, ci un coleg de la lucru mai deștept și cu mai multe clase ca și mine, un brother de-al meu. Mi-a trimis pe wats up.

…Știi, Ană?! aseară, stând în pat, am auzit prin fereastra deschisă un ţăcănit de potcoave pe pietrele umede şi mi se făcu dor de sat și de murgul meu, de freamătul sălciilor, de poveştile lui tataie de pe vremea când era Ceapist. Și de tine mi-i dor să te plimb prin mall, să pun un sfetăr pe tine când dormi, să te privesc cârpind un ciorap. Scrisoarea asta o să ajungă unșșpe zile de-acum încolo, da nu-i bai. Așa, cu cuvinte puține la mine, m-oi întoarce acasă într-o zi, tu Ană, și-o să alerg spre tine, agitând în aer un inel de păpuşă cules de pe drum, în plasticul căruia o să scrijălesc cu un cui două cuvinte lăsate de bunul Dumnezeu: Te iubesc. Că estea nu se schimbă.

Cu drag,

Pavel al tău


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.