Luduș: Asfalt nou spre cartierele Gheja și Roșiori Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Luduș: Asfalt nou spre cartierele Gheja și Roșiori

Apropierea iernii, cu toate dezagrementele sale, a determinat Primăria orașului Luduș să grăbească lucrările, mult așteptate de participanții la traficul rutier, de îmbunătățire a infrastructurii rutiere, de amenajare a drumurilor din oraș. Din acest punct de vedere, locuitorii cartierelor Gheja și Roșiori aveau toate motivele să fie nemulțumiți de starea carosabilului care face legătura dintre oraș și cartiere. În această toamnă, în care vremea  a permis efectuarea unui volum mai mare de lucrări, arterele de acces în aceste cartiere au fost aduse la un nivel corespunzător.

Astfel, a fost așternut un covor asfaltic pe strada Ioan Th. Olteanu, artera de legătură dintre cartierul Gheja și zona industrială a orașului Luduș. Lățimea carosabilului este de 6 metri, iar lungimea de 0,7 kilometri. În aceeași zonă se vor executa acostamente din piatră, se vor curăți șanțurile, și se vor executa marcaje în scurt timp.

La începutul lunii noiembrie 2021 s-au încheiat lucrările programate pentru strada Principală din cartierul Roșiori. Carosabilul deteriorat de trafic și de condițiile meteo nefavorabile a fost frezat și s-a turnat un nou strat de covor asfaltic pe o lungime de 2,05 kilometri și o lățime de 6 metri. În mod firesc au fost curățite șanțurile și s-au executat marcajele și acostamentele necesare.

Pentru cele două lucrări de asfaltare, Primăria orașului Luduș a contractat firma Astor Com SRL, iar celelalte lucrări, curățit șanțuri, executat marcaje și acostamente, au fost făcute de personalul Direcției Investiții, Transport și Zone Verzi din cadrul Primăriei orașului Luduș. Fondurile necesare, 750.000 de lei pentru covorul asfaltic, plus 40.000 de lei pentru materialele achiziționate au fost asigurate din bugetul local al Primăriei, o sumă cu mult mai mică decât plata pretinsă (1.400.000 de lei) de o anumită firmă, pentru aceeași lucrare.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE