Zeci de miliarde de euro investite de către E.ON Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Zeci de miliarde de euro investite de către E.ON

Reprezentanții grupului E.ON intenționează să crească semnificativ ritmul de creștere și digitalizare a afacerilor sale, urmând să investească până în anul 2026, suma de 27 miliarde de euro în tranziția energetică, respectiv 22 miliarde de euro pentru extinderea rețelelor energetice și 5 miliarde de euro pentru extinderea business-ului de soluții pentru clienți.

Sub conducerea noului președinte al Consiliului de Administrație al E.ON, Leonhard Birnbaum, E.ON se va concentra în întregime pe creștere, sustenabilitate și digitalizare.

„E.ON va lansa acum o ofensivă cuprinzătoare de creștere și investiții pentru a stabili o lume energetică cu zero emisii de carbon. Extinderea intervalului nostru de prognoză la cinci ani, până în 2026, subliniază reziliența și potențialul puternic de creștere al ambelor afaceri de bază ale E.ON, care în deceniul următor vor beneficia substanțial de tranziția energetică europeană. În 2030, E.ON va fi mai mare, mai ecologic, mai digital și mai divers”, a precizat Leonard Birnbaum, președinte al Consiliului de Administrație al E.ON.

„Fără infrastructura noastră nu va exista o tranziție energetică. Numai în următorii cinci ani, rețelele noastre vor integra 35 până la 40 gigawați de capacitate suplimentară de energie regenerabilă. Fiecare dintre aceste noi facilități duce Europa cu încă un pas înainte către obiectivele Acordului de la Paris. În plus, vom vedea milioane de pompe de căldură, precum și baterii și eMobility”, a precizat Thomas König, membru al Consiliului de Administrație al E.ON.

Astfel, până în 2026, reprezentanții grupului E.ON vor investi aproximativ 2 miliarde de euro doar în rețele, în scopul digitalizării planificării, monitorizării și controlului rețelei. Acest lucru va face din E.ON una dintre primele companii energetice care dețin un control digital complet asupra infrastructurii de rețea la toate nivelurile de tensiune.

„Tranziția energetică va reuși doar prin digitalizarea sistemelor energetice. Motoarele cheie ale schimbărilor în sistemele energetice relevante pentru E.ON sunt trecerea în alimentarea rețelelor către surse de energie durabile și schimbarea tiparelor de consum în rândul clienților noștri datorită electrificării mobilității, căldurii și producției. Digitalizăm sistematic atât rețelele noastre, cât și afacerea clienților noștri. Prin intermediul platformelor digitale pentru rețelele noastre și afacerile clienților noștri și prin smart-ificarea rețelelor noastre fizice, ne vom face rețelele observabile, gestionabile și optimizate și vom valorifica flexibilitatea aprovizionării cu energie și a cererii necesare în viitoarea lume a energiei”, a precizat Victoria Ossadnik, membru al Consiliului de Administrație al E.ON.

,,Pentru a pune bazele ambițiilor noastre de creștere, ne ridicăm planul de investiții la un total de aproximativ 27 de miliarde de euro până în 2026. Peste 80 la sută se va îndrepta către afaceri reglementate. Pe baza creșterii veniturilor operaționale din activitatea noastră de bază, ne propunem o creștere medie anuală a câștigurilor pe acțiune de 8 până la 10%, ceea ce duce la un câștig pe acțiune de 90 de cenți în 2026”, a adăugat Marc Spieker, director financiar al E.ON.

Alexandra HAJA

Foto: www.capital.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE