Sfaturi importante privind sacrificările tradiționale a porcilor
25 noiembrie 2021Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a lui Lucian Goga, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș, odată cu începerea sezonului sacrificărilor tradiționale a porcilor în gospodăriile populației, trebuie luate în considerare câteva sfaturi utile.
,,Bună ziua tuturor! Mă adresez în principal gospodarilor din județul Mureș. Începe sezonul sacrificărilor tradiționale a porcilor în gospodăriile populației. Prin urmare vin cu câteva sfaturi utile. Carnea de porc rezultată în urma sacrificării este destinată exclusiv consumului familial, fiind interzisă comercializarea acesteia. Este obligatorie efectuarea examenului trichineloscopic, astfel vă veți proteja sănătatea dumneavoastră și a familiei. Când vă veți prezenta la medicul veterinar, predați crotalia auriculară a porcului astfel încât acesta să fie scăzut din Baza Națională de Date. Orice modificare a cărnii sau organelor trebuie semnalată medicului veterinar. Respectând acestea veți evita riscul de îmbolnăvire”, a precizat Lucian Goga, directorul executiv adjunct al DSVSA.
Alexandra HAJA
Foto: www.ziarullumina.ro
Lasă un comentariu