Home / Administratie / Ungheni: 1 Decembrie sărbătorit alături de aviația militară

Ungheni: 1 Decembrie sărbătorit alături de aviația militară

Ceremonia de celebrare a Zilei Naționale a României s-a desfășurat miercuri, 1 decembrie, mai frumos ca niciodată în orașul Ungheni.

Momentul festiv a început prin intonarea Imnului Național de către artistul local Ovidiu Furnea și a continuat cu alocuțiunea lui Victor Prodan, primarului orașului Ungheni.

”Dragi locuitori și reprezentanți ai orașului Ungheni, ai satelor Cerghid, Cerghizel, Morești, Recea, Șaușa și Vidrasău, stimați oaspeți și invitați speciali, vă salut și vă transmit respectul cuvenit, într-o zi atât de însemnată pentru poporul nostru român. Doresc să vă mulțumesc pentru puterea de care ați dat dovadă în ultima perioadă de timp, acum când speranța și dorința de a fi bine, de a fi sănătoși și mai aproape de cei dragi, este din ce în ce mai mare și mai apăsătoare. Ziua de astăzi este despre prețuirea eforturilor neamului românesc și în același timp despre fiecare dintre noi. Astăzi, 1 Decembrie, trebuie să fim mai uniți, mai drepți unii față de alții și mai iertători. Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare iar noi, cei prezenți aici, suntem o parte dintre cei care pot păstra tradițiile așa cum ele ne-au fost lăsate odinioară. Doresc să vă bucurați de momentele care urmează și încă odată, vă mulțumesc pentru faptul că ați ales să sărbătoriți împreună, în orașul Ungheni. La mulți ani și Dumnezeu să ne aibă în pază!”, a afirmat Victor Prodan.

”Paradă” cu elicoptere și MIG-uri

După ceremonialul religios și depunerea de coroane la monumentul flancat de studenții militari Darius Porime și Cosmin Muntean de la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la monumentul lui Avram Iancu – situat în fața Primăriei orașului – a urmat o ”defilare aeriană”, respectiv un survol al reprezentanților Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Citeste si:  Trei mureșeni reținuți pentru uciderea unui câine

Cerul a fost ținta tuturor, pentru a urmări evoluția a două elicoptere de tip IAR 330 Puma M, iar mai apoi a trei aparate de zbor MIG 21 Lancer, care au brăzdat văzduhul sub ochii locuitorilor orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare.

”Pe parcursul acestei zile de sărbătoare națională, Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” a răspuns afirmativ tuturor cererilor de participare în teritoriu, cu prilejul organizării ceremoniilor de 1 Decembrie. Astfel, pot afirma faptul că am executat zboruri în cadrul manifestaților organizate în orașele București, Cluj Napoca, Alba Iulia, Turda, Câmpia Turzii, Mediaș, Sighișoara și desigur aici, în orașul Ungheni. Atmosfera a fost una extrem de frumoasă, iar faptul că la fața locului au fost prezenți și mulți copii, reprezintă o bucurie cu atât mai mare pentru noi! Din partea comandantului Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”, comandor Marius Mihai Oatu și a colectivului bazei, vă urăm un sincer ”La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, au fost cuvintele căpitanului comandor Alin Cioba, de la Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maros Gianluca, „Vocea studentului trebuie să fie auzită”

Suntem bucuroși să vă reamintim că anul 2022 a început la Liga Studenților din Târgu …