Home / Business / INVESTIȚIE. Ordea Prodcom, hală nouă de producție pe strada Băneasa

INVESTIȚIE. Ordea Prodcom, hală nouă de producție pe strada Băneasa

Distribuie

Comitetul Special Constituit la nivelul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, în data de 20 octombrie, că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru ”Modificare parțială PUZ – Reconformare zonă ”LM” în zona activităților productive și de servicii”, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș nr. 2019 din 27 iulie 2017 nu se supune evaluării de mediu.

Trei loturi, de 20.622 de metri pătrați

Potrivit Proiectului Deciziei de Încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, PUZ-ul respectiv aparține societății Ordea Prodcom SRL Târgu Mureș și are în vedere o suprafață totală de 20.622 de metri pătrați împărțită în trei loturi și situată pe strada Băneasa nr. 8 din Târgu Mureș.

”Zona studiată este situată în intravilanul municipiului, în partea de sud-vest a localității, între străzile Libertății și Băneasa, într-o zonă pentru activități productive și de servicii aflată într-o continuă dezvoltare.

Terenurile se învecinează la sud-est cu strada Băneasa, la nord-vest parțial cu strada Libertății, parțial cu proprietăți particulare, iar pe celalalte laturi cu proprietăți particulare. Accesul la terenuri se poate face fie din strada Libertății, fie din strada Băneasa, unele dintre terenuri având acces din ambele străzi”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, cele trei loturi sunt edificate cu construcții finalizate și întăbulate sau aflate în execuție, în baza autorizațiilor de construire, după cum urmează: lotul 1 – hală de depozitare, lotul 2 – hală de producție aparatură medicală, în construcție, și lotul 3 – teren construit, având: C1 – cabină poartă (suprafață construită de 15 metri pătrați), C2 – corp administrativ (suprafață construită de 304 de metri pătrați), C3 – hală industrială (suprafață construită de 1.046 de metri pătrați).

Totodată, în Proiectul Deciziei de Încadrare se mai menționează că prin renunțarea la porțiunea de drum de legătură accesul la loturile studiate se va realiza astfel: lot 1 – acces din strada Libertății prin drum privat, lot 2 – acces din strada Băneasa și lot 3 – acces din ambele străzi, Libertății și Băneasa.

”Parcările necesare funcțiunilor propuse vor fi realizate exclusiv pe terenurile beneficiarilor și se vor dimensiona corespunzător. În interiorul zonei studiate circulaţia se va realiza prin drumuri şi platforme de incintă. În urma organizării circulaţiei, drumurile din incinte vor avea lățimea minimă de 4 metri și vor fi dispuse de regulă perimetral clădirilor din incinte. În toate cazurile va fi asigurat accesul autospecialelor la clădiri pe cel puțin o latură – fațadă”, se arată în documentul citat.

Profit de 14 milioane de lei, în ultimii 5 ani

Conform portalului www.listafirme.ro, societatea Ordea Prodcom SRL Târgu Mureș s-a înființat în luna noiembrie 1997, are ca obiect de activitate ”Comerț cu ridicata al echipamentelor și furniturilor de fierărie pentru instalații sanitare și de încălzire” și este deținută de Eugen Oroian (55%) și Dorina Oroian (45%), care au și calitatea de administratori.

În ultimii cinci ani, în perioada 2016-2020, firma a derulat afaceri totale de 80,7 milioane de lei, a obținut un profit net cumulat de 14 milioane de lei și a avut un număr mediu de angajați de 34 în anul 2016, respectiv de 33 în anul 2020.

”Instalații bine alese”

Secretele expansiunii Ordea Prodcom de la stadiu de afacere de apartament în urmă cu 24 de ani la business recunoscut pe plan național sunt dezvăluite pe pagina web a societății, www.ordeainstalatii.ro.

”Prin experiența dobândită începând din anul 1997, personal pregătit și colaborări de success cu parteneri și furnizori, firma Ordea este capabilă să ofere servicii de înaltă calitate în domeniul instalațiilor de încălzire convențională, încălzire bazată pe resurse regenerabile, climatizare-ventilare, sanitare și gaz. Compania Ordea este recunoscută în domeniul instalațiilor ca fiind un etalon pe piața județului Mureș dar și în Transilvania. Activitatea companiei Ordea se datorează unei echipe compusă din angajați specializați ca ingineri și tehnicieni dedicați instalațiilor. Astfel, putem asigura consultantă, proiectare, furnizare, montaj, service în majoritatea cazurilor. Echipa Ordea numără în momentul de față peste 30 de angajați care vă stau la dispoziție. Începând cu simpli beneficiari casnici până la lucrări complexe, de referință, Ordea Instalații mizează pe încredere, dăruire și profesionalism urmărind deviza „Instalații bine alese”, se precizează în prezentarea făcută de conducerea societății Ordea Prodcom.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.