Performanță mondială pentru sportul ludușean Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 332 Vizualizări

Performanță mondială pentru sportul ludușean

Clubul Edi Gym Luduș a fost înființat de Kolozsvari Kovacs Edward, actualul președinte al Comisiei Naționale de antrenori și antrenor al lotului național de Skandenberg, în anul 1997 cu multă muncă și pasiune pentru activitatea sportivă. De-a lungul anilor, activitatea personală a inițiatorului s-a dezvoltat continuu, Edi devenind profesor de educație fizică și sport, iar clubul fiind cotat ca o forță în Skandenbergul național. Mărturie a acestui drum ascendent stau cele peste 200 de medalii de aur, argint și bronz, Cupe și Trofee cucerite la competițiile interne și internaționale și care au constituit o zestre importantă în istoria sportivă a orașului, performanțe care și-au găsit o palidă prezentare în Monografia orașului Luduș.

La ediția 2021 a Campionatului Național de Skandenberg, echipa Edi Gym a cucerit 8 medalii de aur, 7 de argint, 3 de bronz precum și 3 locuri IV. Performerii echipei au fost Mădălin Sabău, Dănuț Borbil, Andreea Bologa, Matei Blanka, Ionuț Aldea, Sonia Florea, Alexia Olariu, Andrei Maier, Marius Trif și desigur, Kolozsvari Kovacs Edward cu o medalie de aur și una de bronz. După aceste rezultate foarte bune, echipa Edi Gym s-a clasat pe locul III național la echipe.

Argint la Mondiale

În organizarea Federației Internaționale de Skandenberg, Campionatul Mondial s-a desfășurat la București în luna decembrie 2021 cu participarea a peste 1.200 de sportivi din 45 de țări. A fost o desfășurare impresionantă de forțe, meciurile fiind disputate la categoriile juniori mici, juniori, tineret, dizabilități, master, grand master, senior grand master și seniori, la feminin și masculin la fiecare categorie.

După rezultatele remarcabile înregistrate la Campionatul Național, echipa Clubului Edi Gym Luduș s-a calificat la Campionatul Mondial cu șase sportivi: Kolozsvari Kovacs Edward – medalie de argint, Dănuț Borbil (locul IV), Alexia Olariu (V), Andrei Maier (V), Andreea Bologa (VI) și Sonia Florea (X) cu o prestație apreciată în funcția de arbitru, pe toată perioada Campionatului care s-a desfășurat în sistem de dublă eliminare. Dup două meciuri pierdute urma eliminarea din competiție.

Meciuri de mare dificultate

Performerul echipei, Kolozsvari Kovacs Edward, sportiv activ și antrenorul echipei ludușene și a lotului național apreciază că nivelul competiției a fost deosebit de ridicat, cu meciuri spectaculoase.

„Au fost foarte multe meciuri în scrap, în priză de arbitru, a fost foarte greu, au fost lupte foarte disputate”, spune vicecampionul mondial. Pentru a accede pe treapta a doua a podiumului, Edi a învins sportivi din Turcia, Slovacia, Slovenia și Rusia în cinci meciuri disputate cu ambiție și forță fizică și mentală. A pierdut medalia de aur în finală după un meci disputat la mare luptă în fața sportivului din Kazahstan, noul campion mondial a categorieii master,podiumul fiind completat de un sportiv din Rusia.

După euforia succesului, pentru că obținerea medaliei de argint este un succes, urmează o scurtă pauză, după care antrenamentele vor respecta programele de pregătire la un alt nivel în noua sală de fitness Edi Gym, acolo unde a fost amenajat un spațiu destinat doar skandenbergului. 

„În perioada următoare vom participa la Campionatul Național din luna aprilie, care este un criteriu de selecționare pentru Europene, în luna iunie, și Mondiale, în luna august, desigur în funcție de evoluția sanitară a României. Nivelul competițiilor a crescut foarte mult și pentru a ne menține locurile în ierarhiile națională, europeană și mondială trebuie să muncim mai mult, să organizăm seminarii constructive de tehnică și tactică, să lucrăm și la spiritul sportivilor”, spune Edi, vicecampionul mondial.

Un alt aspect care nu trebuie să fie minimalizat este absența motivării materiale a sportivilor cu performanțe notabile. În timp ce sportivii străini sunt recompensați cu sume care pornesc de la 3.000 de dolari sau euro pentru o medalie, românii nici nu pot să visa la asemenea sume, ba mai mult, își plătesc din surse proprii echipamentul și cheltuielile de deplasare la competiții. Pe plan local, sponsorizările asigurate de Agroleg Varo, East Agro, Globasig și Urcan Grup au contribuit mereu la obținerea performanțelor sportive la nivelul orașului Luduș.

„Skandenbergul este un sport complex și spectaculos care contribuie în mod hotărâtor la dezvoltarea armonioasă, fizică și mentală a tinerilor. Acum avem la Luduș condiții deosebit de bune de pregătire pentru a ajunge la performanțe sportive, atât pe plan național, cât și internațional. Tineri, îndreptați-vă spre mișcarea sportivă, spre sportul de performanță!”, îi îndeamnă omul, sportivul și antrenorul de excepție Kolozsvari Kovacs Edward, vicecampionul mondial aflat la a doua tinerețe sportivă.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE