Home / Altele / Workshop de restaurare a lemnului policrom la Muzeul Județean Mureș

Workshop de restaurare a lemnului policrom la Muzeul Județean Mureș

Distribuie

Laboratorul de Conservare și Restaurare din cadrul Muzeului Județean Mureș derulează, în perioada 13 – 17 decembrie, acțiunea culturală intitulată ”Workshop de restaurare lemn policrom”, cu participarea unor specialiști de la muzeele din țară, precum Muzeul Bucovinei din Suceava, dar şi de la firme de restaurare cum ar fi SC Restoris SRL sau instituţii de învăţământ universitar de profil: Universitatea Națională “George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iaşi. 

”Lucrările workshopului se vor axa pe cercetarea, investigarea și restaurarea unui set de obiecte de patrimoniu, în vederea obținerii unei mai bune documentări asupra compoziției și naturii artefactelor, ca și preambul științific absolut necesar unui nivel profesionist, dar și pe lucrări practice concrete, constând în intervenții specifice de restaurare. O parte din piesele avute în vedere au intrat în lucrările unor workshopuri anterioare, acestea necesitând o aprofundare a operațiunilor pentru a fi finalizate”, a precizat Liliana Lircă, purtător de cuvânt al Muzeului Județean Mureș.

Invitați de top

Acțiunea este organizată de Muzeul Județean Mureș, Laboratorul autorizat de conservare restaurare reprezentat prin dr. Raluca Dumitrescu, șef secție Laborator conservare restaurare și dr. Nemes Erika, expert restaurator pictură ulei pe pânză, iar pe lista participanților se află următorii invitați: Cornelia Bordașiu (Universitatea Națională „George Enescu” din Iași – profesor universitor doctor, expert restaurator pictură tempera), Bogdan Ungurean (Universitatea Națională „George Enescu” din Iași – conferențiar universitar doctor, expert restaurator pictură ulei pe pânză, expert restaurator pictură tempera), Anda Bordașiu (Universitatea Națională „George Enescu” din Iași – restaurator pictură tempera), Loredana Axinte (Muzeul Bucovinei din Suceava – doctor, expert restaurator pictură tempera), Ecaterina Constantinescu (SC Restoris SRL, restaurator pictură pe panou, lemn policrom, mobilier stil), Andrei Buda (absolvent, master restaurare pictură tempera pe lemn), Raluca Dumitrescu (Muzeul Județean Mureș, doctor, expert restaurator lemn policrom, pictură pe panou și icoană pe sticlă) și Nemes Erika (Muzeul Județean Mureș, doctor, expert restaurator pictură ulei pe pânză).

Rezultatele și fotografiile acestui atelier vor fi comunicate pe site-ul oficial al Muzeului Județean Mureș, www.muzeulmures.ro.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

S-a încheiat cea de-a VI-a etapă din Liga a IV-a Elite

Distribuie Sâmbătă, 14 octombrie, s-a desfășurat cea de-a VI-a etapă din Liga a IV-a Elite, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.