Home / Editorial / Un brizbriz pentru tine

Un brizbriz pentru tine

Distribuie

Uşa se deschide încet şi pe lângă ea se strecoară, cu aerul acela uscat şi aparent indiferent, lăsând să se înţeleagă că ştie că mă deranjează şi că se scuză, dar nu e altă soluţie.

– Ce este?

– Mă scuzaţi, doamnă sau domnişoară dacă îmi permiteţi să vă săru’ mâna, sunt portarul şi vă spun că e târziu şi poate ar trebui să plecaţi acasă, mâine veniţi iar la lucru şi nu vedeţi de bună samă, dar e sărbătoare azi, vine moșu și timpul trece tot aşa, timpul trece…, şopti el în dosul uşii pe care o închide uşor strivind în prag ultimele cuvinte.  

Mă ridic de la birou și mă uit pe geam. Lume multă traversează străzi şi cartiere în mare viteză, strada forfotă de oameni grăbiţi la târgul de Crăciun şi în pieţe, aleargă după cadouri, beculețe de pom, bomboane, brizbriz-uri, varză murată și altele ce ne fac fericiți în netrebnica viață pământească. În curtea clădirii zăresc portarul, dându-și chipiul mai pe ceafă, scapără o brichetă și flama se înalţă cu iuţeală pârjolindu-i fără milă un colţ de sprânceană. Mai încolo, într-o casă slab luminată, văd o femeie stând comod pe-un scăunel cu trei picioare, sprijinită în mătură, cu şorţul pe dinainte. Undeva departe un tânăr își dezlipește o gumă de mestecat de pe talpa pantofului. Undeva aproape cineva bate niște ouă și se simte miros de scorțișoară. Pe toate le simt în mine. Undeva în mine miroase a scorțișoară.

Mă întorc la birou. Pe textul încă neterminat, fără să mai știu despre ce subiect era vorba, adaug în final, scriind repede, cu umerii adunați și cu gura ușor întredeschisă, ca și cum m-ar fi ajutat la scris

…“ ocazie cu care echipa ziarului Zi de zi vă urează Sărbători fericite, multă sănătate și La mulți ani!“

Semnat

Redacția


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.