Angela Mariașiu alături de cei dragi, protagoniștii ”Ler, ler…flori de ger” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Angela Mariașiu alături de cei dragi, protagoniștii ”Ler, ler…flori de ger”

Primăria Municipiului Reghin, Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”, cu sprijinul unor inimoși sponsori organizează și în acest an tradiționalul concert de colinde și cântece de iarnă ”Ler, ler…flori de ger”. Evenimentul, ajuns în acest an la cea de a VI-a ediție, va avea loc în această seară, ora 18, la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”. Protagoniștii spectacolului sunt Florin Săsărman acompaniat de Alexandru Filip, Grupul Ecoul & Dody G, Majaj Gyözö și  Angela Mariașiu. Cea din urmă a acceptat  cu amabilitate să ne facă o mică avampremieră a concertului din această seara de la Reghin.

Reporter: Din nou pe scenă la Reghin la un concert dedicat colindelor. Ce sentiment vă încearcă?

Angela Mariașiu: Da, spre bucuria noastră, spre bucuria publicului reghinean, revenim cu o nouă ediție „Ler, ler…flori de ger”. Are ceva vechime acest tradițional concert pus la cale de prietenul nostru Vali Câmpean în urmă cu ceva ani, el ajungând în acest an la cea de a VI-a ediție. E un mod frumos de a marca un sfârșit de an, unul destul de aiurea cu această pandemie. Te întâlnești cu oameni dragi în această perioadă premergătoare Crăciunului și trecerii în noul an. Asta este de fapt  esența acestui spectacol. Dorim ca prin aceste minunate colinde și cântece de iarnă să marcăm nu doar sărbătorile de iarnă,  cât trecere în noul an, care, sperăm să fie mult mai ok decât cel de la care ne vom lua la revedere în curând.

Rep.: Cum a fost posibilă organizarea din acest an?

A.M. Nu pot să nu amintesc aici de evenimentul desfășurat recent la Bistrița intitulat  ”Bistrița Folk” organizat de bunul nostru prieten Florin Săsărman, unde mi-am lansat și albumul „Cantece din cochili”.  Simțind atmosfera de acolo, alături de alți reghineni precum Grupul Ecoul și Dody G, ajuns acasă  i-am zis lui Vali:  „noi nu facem nimic în acest an înainte de sărbători?” Trebuie menționat aici faptul că Vali Câmpean este sufletul oranizatoric al concertelor folk din Reghin. Am vorbit și cu Florin Săsărman, colindătorul nostru traditional, și așa încet, încet lucrurile s-au pus în mișcare. Spre bucuria noastră, și în acest an vom păstra tradiția care spune că,  înainte de sărbători avem parte de concertul traditional de colinde și cântece de iarnă ”Ler, ler…flori de ger”.

Rep.: Cât contează pentru un artist să poată cânta, mai ales în fața publicului de acasă?

A.M.: Este extrem de benefic pentru un artist să aibă parte de public în primul rând. Căldura publicului, este cea care contează foarte mult, plus energia care o degajă un astfel de concert. De aceea,  bucuria este una mult mai mare deoarece, după multă vreme, în ce mă privește, am parte din nou de un eveniment cu public la Reghin. Nu am mai cântat de cam mult timp, de dinainte de pandemie.

Rep.. Această perioadă a Crăciunului trezește multe amintiri: Care era atmosfera de Crăciun în tinerețea Angelei Mariașiu?

A.M.: Era prea frumos. Mergeam la colindat, la începuturi mai pe zi cum se zice, când eram copii, apoi în găști mai mari, când am început să devenim adolescenți. Ne întâlneam și toată noaptea colindam. Atunci chiar se colinda, acum din păcate această tradiție nu prea se mai păstrează.

Rep.. Muzica folk se pretează de minune acestor cântece de iarnă

A.M.: Cel mai cunoscut culegător al acestor cântece este Ștefan Hrușcă, dar pe lângă el mai sunt mulți care au și compus, atât pe versuri proprii cât și pe versurile unor poeți importanți, din care au ieșit melodii de excepție. Nu cred că există vreun folkist care să nu aibă în repertoriu o piesă cu specific de iarnă sau de Crăciun. Dacă e să ne referim la cei care vor fi prezenți la concertul de la Reghin,  Majaj Gyözö vine cu ”Din,dang, ding”, e Grupul Ecoul cu ”Din copilărie”, de Florin Săsărman nu mai zic, la cât de  multe astfel de piese are. La fel și în ce mă privește, am foarte multe piese de iarnă, o parte din ele vor fi auzite la concertul din această seară de la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”.

Rep.: Un gând pentru publicul reghinean în avampremiera spectacolului ”Ler, ler…flori de ger”

A.M.: Îi invităm pe reghineni să vină la acest moment de sărbătoare până la urmă, să colindăm împreună cu toții, să ne bucurăm de venirea acestor sărbători pe care să le petrecem cu bine în compania celor dragi.

A consemnat Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE