VIDEO. Seară de muzică divină la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1614 Vizualizări

VIDEO. Seară de muzică divină la Târgu Mureș

Piața Teatrului din Târgu Mureș a găzduit duminică seara, 19 decembrie, spectacolul ”Colinde și cântece de Crăciun”, eveniment organizat de Parohia Ortodoxă Română Târgu Mureș I, cu susținerea Primăriei municipiului Târgu Mureș. Timp de mai bine de ouă ore, iubitorii muzicii s-au delectat cu colinde și cântece de suflet interpretate de Corala ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, Grupul Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române și Corul de copii al Școlii Parohiale Târgu Mureș I.

”Armonia” și ”Tronos”, pe aceeași scenă

În debutul concertului, Cosmina Nicoară, soția părintelui Claudiu Nicoară, paroh al Parohiei Ortodoxe Române Târgu Mureș I, a anunțat mai multe premiere, cea mai importantă fiind prezența pe aceeași scenă, la același spectacol, a Coralei ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și a Grupului Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române.

”Vă spunem tuturor bun venit la un spectacol ce ne promite un timp al colindului tradițional, într-o sinereză cu cel modern, un timp unificator prin însăși alăturarea celor două mari coruri care ne-au adunat în această seară aici, în Piața Teatrului din Târgu Mureș, Corala ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și Grupul Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române. Și pentru că e o seară a momentelor inedite, vă spunem că este pentru prima dată când aceste două grupuri urcă pe aceeași scenă, în același concert, este pentru prima dată când Grupul ”Tronos” în orașul nostru, sigur, într-un format complet, și tot o premieră este prezența Coralei ”Armonia” într-un concert de colinde pentru a ne vesti nașterea Domnului nostru Iisus Hristos”, a afirmat Cosmina Nicoară, cea care se ocupă, cu sprijinul părintelui Claudiu Nicoară, de destinele Școlii Parohiale Târgu Mureș I.

În mesajul adresat participanților la concert, Cosmina Nicoară a adus mulțumiri colindătorilor, precum și Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, care a binecuvântat concertul, dar și reprezentanților autorităților locale din Târgu Mureș.

Spectacol de neuitat

Concertul a fost deschis de Corala ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de părintele arhidiacon lector Ion Iulian Dumitru, care a demonstrat că nu întâmplător a fost declarată drept cel mai valoros cor bărbătesc din lume, cu medalii de aur obținute la Olimpiada Internațională ”World Choir” din America.

Un moment mult așteptat a fost cel al urcării pe scena din fața Teatrului Național a Corului de copii al Școlii Parohiale Târgu Mureș I, diriijat de Cosmina Nicoară. Talentați, veseli și frumoși peste măsură, componenții corului au încântat audiența fiind răsplătiți cu aplauze generoase, dar și cu pachete cu dulciuri și jucării sponsorizate de magazinul Selgros din Ernei și împărțite de părintele Claudiu Nicoară.

De remarcat că talentații copii ai Corului Școlii Parohiale Târgu Mureș I au fost acompaniați de un alt talent cert, elevul Raul Blaga de la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș, pregătit de profesoara Cosmina Vultur.

Surpriza serii a constituit-o interpretarea de către copii a colindului ”Florile dalbe” alături de componenții Grupului Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, dirijat de părintele arhidiacon Mihail Bucă, aflat pentru prima dată în formulă completă în ”Orașul Trandafirilor”, care i-a încântat pe numeroșii melomani prezenți în Piața Trandafirilor.

A fost o seară magică, de neuitat, cum ne-am dori să fie cât mai multe în municipiul Târgu Mureș!

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE