”Controale COVID” în sute de locații din județul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 854 Vizualizări

”Controale COVID” în sute de locații din județul Mureș

Polițiștii mureșeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, continuă acțiunile în sistem integrat în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, cât și pentru respectarea legislației și a măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

”În ultimele 24 de ore, au fost legitimate aproximativ 1.400 de persoane, controlate 42 de societăți comerciale, verificate 737 de locaţii de interes și 121 de mijloace de transport. Reamintim faptul că începând cu data de 8 ianuarie 2022 masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise. Singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele FFP 2. Nu purtați măști din material textil sau plastic pentru că riscați să vă îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți și pe cei din jurul dumneavoastră”, a informat marți, 11 ianuarie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, excepțiile de la portul măștii de protecție sunt următoarele: copiii cu vârste sub 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane, reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrarii distanței de 3 metri față de alte persoane, persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive și persoanele cu dizabilități cognitive.

”Pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii”, a mai informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE