Mesaje speciale, la despărțirea de Kelemen Attila Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 689 Vizualizări

Mesaje speciale, la despărțirea de Kelemen Attila

Fostul lider al UDMR Mureş şi deputat în cinci legislaturi în Parlamentul României, Kelemen Attila Béla Ladislau, s-a stins din viaţă sâmbătă, 8 ianuarie, la vârsta de 73 de ani.
Potrivit www.agerpres.ro, Kelemen Attila Béla Ladislau a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României, până în anul 2016. În perioada 1996-2004 a fost liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. A fost preşedinte şi vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor. În 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană, a fost europarlamentar. De asemenea, Kelemen Attila Béla Ladislau era arbitru internaţional în cadrul Federaţiei Chinologice Internaţionale, a fost vicepreşedinte în Colegiul Medicilor Veterinari din România, vicepreşedinte al Federaţiei Ecvestre Române şi membru în JokeyClub România. 

Echipa cotidianului Zi de Zi transmite condoleanțe familiei îndoliate.

…..

A murit, la vârsta de 73 de ani, un distins om politic – Attila Kelemen, parlamentar în cinci legislaturi, liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, vicepreședinte în Colegiul medicilor veterinari, vicepreședinte al Federației Ecvestre Române și membru în Jokey Club România. De asemenea, Attila Kelemen a fost președintele Asociației chinologice din Mureș. De-a lungul anilor, am colaborat în plan politic și parlamentar – mai ales în perioada 2000-2004. Puțini oameni am cunoscut cu un asemenea echilibru, sensibilitate și respect pentru cuvântul dat. O vreme am colaborat și în cadrul AGVPS iar în 2006, când eram afectat de hărțuirea politică ce începuse după alegeri, mi-a oferit un pui de Visla, Arthur, care are acum 15 ani și care a supraviețuit unei grele operații suportate în toamnă. Revenit în București, de la Cornu, în seara asta, m-am dus să-l mângâi pe botul albit de bătrânețe. Și mi-am amintit de nenumăratele conversații avute cu distinsul partener de politică și de generație, Attila Kelemen, inclusiv invitația pe care mi-a adresat-o recent de a-l vizita în Mureș când am mers la Reghin și Lăpușna. Din păcate, timpul nu a mai avut răbdare…

A plecat, grăbit, să conducă atelajele de cai din ceruri.

Dumnezeu să-l odihnească!

Condoleanțe familiei!”

Adrian Năstase, fost premier al României

…..

Ne-a părăsit dr. Attila Kelemen, unul dintre cei mai titrați medici veterinari din România. Fost președinte al Comisiei pentru Agricultură, deputat UDMR, membru al Comisiei pentru Agricultură timp de 5 mandate. Unul din inițiatorii reformei post comuniste a profesiei de medic veterinar, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari timp de 3 mandate, un mare profesionist. Arbitru chinologic internațional, recunoscut în toată Europa. Multiplu campion la cursele de atelaje, câinele și calul fiind tovarășii lui de viață cei mai dragi.

Profesia medical veterinară pierde, astfel, un om de o inestimabilă valoare.

Eu pierd, astăzi, un bun prieten.

Drum lin către stele, Otto!”

Liviu Harbuz, prim vice-președinte al Colegiului Medicilor Veterinari

…..

”În 1991, când s-a întors acasă din Statele Unite, și-a preluat imediat funcția publică în UDMR. Din 1996, timp de cinci cicluri, a fost parlamentar, a fost și președintele fracțiunii UDMR în Camera Reprezentanților și a fost președintele organizației județene Mureș a Federației. S-a străduit pentru precizie în toate și a fost un maximalist în sportul ecvestru, ca politician hotărâtor și conducător al Federației, atât în ​​cuvânt, cât și în faptă. Dumnezeu să-i odihnească sufletul!”

Kelemen Hunor, președintele UDMR

…..

„Suntem camarazi de arme de mulți ani. Ai fi putut să stai cu noi o vreme. De ce a trebuit să te grăbești așa, Ata? Știu că am fost foarte rănit de omisiunea că nu mai eram socotit ca înainte. Este și cazul colegilor tăi din alte grupe de vârstă, care au fost mai mult sau mai puțin afectați de această situație. Aceasta ar fi ordinea lumii? Poate. Dar, nici nu ar trebui să murim în ea, chiar dacă doare foarte mult. Odihnească-se în pace!”

Kerekes Károly, fost deputat UDMR

…..

”Am auzit vestea cu șoc și durere, dr. Atilla Kelemen a revenit la pacea veșnică. Astăzi îmi iau rămas bun de la o persoană pe care o voi admira mereu. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am primit de la el, pentru că mi-a fost alături la începutul carierei mele politice. Alături de el am început să învăț politică și mi-a mai arătat ce înseamnă mediul rural și oamenii care locuiesc acolo până astăzi! Pe lângă multele amintiri pe care le-am trăit împreună, mai există și amintirea primului meu discurs public. Stătea lângă mine, privindu-mă în ochi și încurajându-mă cu cuvintele: „Dulce fiică, acum vorbești!”. Este o mare pierdere pentru noi toți că Ata nu mai este printre noi! Odihnească-se în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”

Csép Éva-Andrea, deputat UDMR

…..

Puterea Târgu Mureșului constă în calitatea oamenilor care lucrează pentru comunitate, a celor care luptă pentru valorile sale și le duc mai departe. L-am cunoscut în calitate de președinte al UDMR Mureș, un deputat care mi-a susținut activitatea și cariera, fie că a fost vorba de activitatea de la Muzeu, de candidatura la primărie sau de păstrarea valorilor orașului nostru. Autor a mai multor articole și cărți științifice, a fost alături de Grădina Zoologică a orașului încă de la fondarea sa, președinte de onoare și membru fondator al Asociației Chinologice Mureş iar fără el expozițiile canine și concursurile ecvestre erau de neconceput. Și-a păstrat demnitatea în luptele politice și a susținut multe dintre tinerele talente de astăzi, care îi poartă recunoștință pentru munca sa.

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prietenul meu Ata, munca și dăruirea sa rămân exemplare pentru generațiile viitoare. Drum lin, prietene! Sincere condoleanțe familiei.”

Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș

…..

”Cu durere profundă și inimă tristă ne luăm rămas bun de la Ata Kelemen. Din 1991, a participat la lucrările Uniunii Democrate Maghiare din România. Pe el se putea conta oricând în calitate de președinte și reprezentant al UDMR al județului Mureș. Vă mulțumim pentru tot binele, pentru toată munca pe care ați făcut-o pentru noi, pentru Ungaria, pentru oamenii din mediul rural, pentru societatea veterinară! Am pierdut o persoană foarte valoroasă, un coleg. Să se odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”

Kolcsár Károly, deputat UDMR

…..

”A fost un om excelent nu numai ca medic veterinar și politician, ci și ca sportiv. A fost campion național și membru al echipei de baschet și înot. Ca șofer de viteze, a devenit de două ori campion național, a dat viață Asociației de șoferi și a acționat ca șofer internațional. El a fondat Asociația Păstorilor de Câini și este președintele acesteia de mai bine de două decenii. Recunoașterea a trei rase de câini este asociată cu numele său, el era cunoscut drept cel mai recunoscut reprezentant al profesiei ca judecător intern și internațional. A fost membru titular al Departamentului Agricol și Silvic al Academiei Române și membru extern al Academiei Maghiare de Științe. În persoana sa, bisericile și moșiile obștești transilvănene au găsit ajutor și în revendicarea proprietăților. El a servit ca un organizator comunitar adevărat și dedicat, condus de principii solide și de sofisticare în tot ceea ce și-a propus. Fie ca binecuvântările tale să fie binecuvântate! Dorim mângâiere familiei îndurerate.”

Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș

…..

”Adevărat bun prieten, disponibil pentru a oferi ajutor, sprijin în activități. Odihnească-se în pace. Condoleanțe familiei.

Lokodi Edit Emőke, fost președinte al Consiliului Județean Mureș

…..

”Era un om bun și o personalitate puternică. Odihnește-te în pace, condoleanțe familiei.”

Osváth Csaba, primarul comunei Acățari

…..

”Odihnească-se în pace! Mângâiere familiei!”

Kozma Barna, primarul comunei Glodeni

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE