Din mapa de proiecte a CL Târgu Mureș: Șefii de promoții de la gimnaziu, premiați! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1508 Vizualizări

Din mapa de proiecte a CL Târgu Mureș: Șefii de promoții de la gimnaziu, premiați!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să analizeze și să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării unui proiect de hotărâre despre instituirea Premiilor anuale „Excelsior” în cuantum de 1.500 de lei/ persoană, care vor fi acordate şefilor de promoţie din unităţile de învăţământ de stat cu ciclu gimnazial din Târgu Mureş.

”Excelsior”, stimul pentru elevi

Proiectul a fost inițiat de opt consilieri locali, respectiv de către Alexandru György (PNL), Horaţiu Suciu (PNL), Bogdan Voicu (PNL), Horea Şarlea (PNL), Tamási Zsolt-József (UDMR), Berecki Sándor (UDMR), Frunda Csenge Orsolya (UDMR) și Kelemen Atilla Márton (UDMR), și în prezent se află în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

”Promovarea prezentului proiect de hotărâre este necesară în scopul stimulării elevilor cu rezultate deosebite la învățătură din unitățile de învățâmant de stat cu ciclu gimnazial din municipiul Târgu Mureș. Propunem acordarea premiilor „Excelsior” elevilor din ciclul gimnazial, apreciind că prin recunoașterea performanțelor acestora de către autoritatea publică locală, vor fi stimulați să depună eforturi constante și susţinute în acumularea cunoştinţelor necesare dezvoltării personale în primul rând şi în mod subsidiar dezvoltării unei societăţi educate. Consiliul Local recunoaște valoarea și stimulează elevii din municipiul Târgu Mureș, încurajându-i să exceleze, fapt relevat și prin instituirea și acordarea premiilor anuale „Gaudeamus” și „Excelenţă în Învăţământ”, în urma adoptării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, nr. 183 din data de 27 mai 2021. Astfel, ne asigurăm că viitorul municipiului va fi orientat spre valori și resurse umane înalt competitive și performante”, se arată în expunerea de motive.

Școli incluse în proiect

Potrivit documentului citat, unităţile de învăţământ de stat cu ciclu gimnazial din Târgu Mureş ai căror şefi de promoţie vor beneficia de Premiul „Excelsior” după terminarea anul şcolar 2021-2022 sunt: Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Naţional „Unirea”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Liceul Vocaţional Reformat, Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”, Liceul Vocaţional de Artă – liniile de studiu română și maghiară, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” – liniile de studiu română și maghiară, Gimnazială „Bernády György” – liniile de studiu română și maghiară, Gimnazială „George Coşbuc” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Dacia” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Serafim Duicu” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Europa” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Romulus Guga” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller” – liniile de studiu română, maghiară și germană, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – liniile de studiu română și maghiară, Şcoala Gimnazială nr. 7 – liniile de studiu română și maghiară.

”Propunem aprobarea acordării Premiului „Excelsior” şefilor de promoţie – elevul cu cea mai mare medie generală de absolvire a claselor V-VIII, pe linii de studiu – din unităţile de învăţământ de stat cu ciclu gimnazial din Târgu Mureş”, se mai menționează în expunerea de motive.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE