Perspective ale turismul internațional Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Perspective ale turismul internațional

Sarabanda măsurilor de relaxare a condițiilor de circulație în principalele state din Europa în frunte cu Danemarca și Marea Britanie dar mai ales „cititul printre randuri”, în precizările ministrului sănatații, Alexandru Rafila îi fac pe români să viseze de pe acum la concediul sau vacanța de vara de la mare. Dar parcă nu mai au rabdare și incing rețelele cu oferte turistice early booking și first minutes care de care mai atractive dar nu și așa de ieftine precum sperau.                                                                                       

Grecia a anunțat deschiderea sezonului turistic pe 1 Martie 2022, dar parcă totuși la 15 grade Celsius nu-ți vine să faci plajă și cu atât mai puțin să te scalzi în apa mării mult mai rece.                                                            

Dar totuși unde este o temperatură acceptabilă să te poți bucura de soare și mare în luna martie? Păi ar fi în Malaezia la 31 de grade Celsius, în Oman la 26 de grade Celsius sau în Cuba la 23 de grade Celsius, să enumăr doar câteva destinații turistice mai cunoscute. Dar acestea sunt totuși la o depărtare mare de 9.637 kilometri, 4.089 kilometri respectiv de 9.259 kilometri. Uitându-ne pe harta lumii parcă mai aproape ar fi totuși Spania și Insulele Canare, iar Tenerife ar corespunde cu cele 20 de grade Celsius și zborurile directe cu avionul din București. Totuși spaniolii pun accent pe pașaportul verde COVID 19 si celelalte măsuri de siguranță pentru turiștii cu vârsta de peste 17 ani deși și-ar dori cât mai mulți să vină și în special oaspeții tradiționali din Marea Britanie.

Dacă tot aminteam de Spania, pe 18 februarie 2022 la Madrid, Organizația Mondială a Turismului (UNTWO) prin vocea secretarului general Zurab Pololikashvili a ridicat vocea într-o intervenție directă  militând pentru pace.           

Speranță pentru viitor                                                                                              

Sătui de suferințele cauzate de pandemia de COVID-19, începând cu anul 2019, experții în turismul mondial doresc să privim în viitor cu speranța ci nu cu frica, spunea domnul Pololikashvili.                                                           

Aspect pentru care ca principale ingrediente este nevoie de pace și colaborare, ci nu de tensiuni politice indiferent din ce parte vin ele.                                                                                                                                    

Secretarul general a precizat că turismul este o principală punte pentru construirea înțelegerii și pentru promovarea păcii, cu trimitere directă către criza din Ucraina.                                                                                    

Cam în aceeași perioadă, tot din Spania parvine o altă știre prin care Guvernul de la Madrid a respis în aplauzele Worldwide Air Transport Affiliation (IATA) solicitarea Aeropuerto Españoles y Navegación Aérea (AENA) de a compensa pierderile cauzate de COVID-19 în valoare de 2,3 miliarde de euro prin creșterea tarifelor aeriene pe aeroporturile din această țară inclusiv tarifele de navigație aeriană.                                                                                                                  

Semnalul guvernului spaniol este clar de a îngheța taxele aviatice ca să permită operatorilor aerieni să funcționeze și să asigure afluxul de turiști atât de mult dorit, iar pierderile să fie totuși parțial compensate prin alte forme dar și cu participări ale administrațiilor publice locale și în mod principal a agenților privați din sfera serviciilor turistice din stațiuni, hoteluri, pensiuni, restaurante etc.

Interesant este ca Asociația ASTUTR a propus de la începutul pandemiei COVID-19 la nivel regional colaborarea dintre administrațiile publice locale și proprietarii de infrastructură de turism pentru realizarea împreună de evenimente cu ținută internațional, care să poată fi accesibile tuturor turiștilor din țară și străinătate.                                                                                            

Dar până când factorii decizionali din administrația publică vor răspunde propunerilor făcute, ASTUR școlarizează gratuit persoanele doritoare din județele Mureș, Alba, Covasna, Brașov, Harghita și Sibiu pentru calificarea /formarea în servicii turistice, gen barman sau cameristă cu diplomă recunoscută în UE.

Petru Ștefan Runcan,

Președinte ASTUR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE