Ambasada Ucrainei la Berlin cere noi livrări de arme Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 112 Vizualizări

Ambasada Ucrainei la Berlin cere noi livrări de arme

Ambasada Ucrainei la Berlin a cerut guvernului german noi livrări de arme pentru a o ajuta să se apere în faţa invaziei ruse.

În săptămâna care a urmat declanşării conflictului, guvernul german al cancelarului Olaf Scholz a renunţat la politica foarte restrictivă a Germaniei privind exporturile de arme şi a autorizat livrări directe de armament către Ucraina, pentru a o ajuta să lupte împotriva forţelor ruse.

Berlinul a anunţat că a trimis deja 1.000 de arme anti-tanc şi 500 de rachete Stinger sol-aer din stocurile armatei germane. Există informaţii că s-ar discuta despre trimiterea a 2.700 de rachete antiaeriene Strela din fosta Germanie de Est, însă acestea nu au fost deocamdată confirmate.

Cererile ambasadei ucrainene au fost enumerate într-o notă verbală adresată cancelariei federale, Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării ale Germaniei.

În cerere se spune că preşedintele rus Vladimir Putin a început „un război de anihilare” împotriva Ucrainei, cu sisteme de arme moderne, inclusiv arme interzise, precum bombe cu submuniţie.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE