Home / Administratie / FOTO: Proiectul noului pod din Târgu Mureș avansează
pod peste raul Mures in constructie
Pod nou peste raul Mures

FOTO: Proiectul noului pod din Târgu Mureș avansează

Distribuie

Primăria municipiului Târgu Mureș a demarat, în data de 9 martie 2022, o licitație estimată la valoarea de 1.050.420 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea de servicii de proiectare tehnică pentru infrastructură de transport, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, ofertele pot fi depuse până în data de 14 aprilie 2022, durata contractului va fi 12 luni, iar obiectul achiziției sunt servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru ”Stradă de legătură între Autostrada ”Transilvania” și DJ 152 A – Sâncraiu de Mureș și Pod nou peste râul Mureș”.

”Prin proiect se propune a se realiza următoarele: construirea unui Pod nou peste râul Mureș și realizarea unei străzi de legătură între Autostrada ”Transilvania”, începând de pe malul drept al râului Mureș, la coborârea de pe pod, și DJ 152 A, în conformitate cu Studiul de Prefezabilitate elaborat de SC Proinvest SRL Târgu Mureș.  Execuţia lucrărilor va fi în concordanţă cu normativele legale în vigoare, folosindu-se elemente pentru asigurarea siguranţei şi confortului atât în traficul rutier cât şi în cel pietonal”, se precizează în caietul de sarcini al licitației, document aprobat de Soós Zoltán, primarul orașului Târgu Mureș.

Inel de legătură din șase tronsoane

Proiectul propus este complementar cu proiectele tronsoanelor care vor forma Inelul de legătură al municipiului Târgu Mureș.

Acestea sunt:

Tronsonul 1: Reprezintă legătura dintre nodul rutier al Autostrăzii A3 și Drumul Judetean DJ 152A pe zona de Vest a municipiului Târgu Mureș, care asigură o conexiune directă cu localitățile din zona de câmpie a județului Mureș, zona periurbană a municipiului respectiv comuna Sâncraiu de Mureșfaza de idee de proiect curpinsă în PMUD și PUG;

Tronsonul 2: Este cuprins între prelungirea străzii Insulei și nodul rutier al Autostrăzii A3 cu strada Gheorghe Doja (DN15) faza Studiu de Prefezabilitate;

Tronsonul 3: Este cuprins între Autostrada ”Transilvania” și strada Budiului faza SF+PT;

Tronsonul 4: Este cuprins între strada Budiului și strada Viile Dealului Mic faza SF;

Tronsonul 5: Estecuprins între strada Viile Dealului Mic și sensul giratoriu de pe strada Calea Sighișoarei zona de deviere spre nodul rutier giratoriu DN13 (E 60) cu centrura Ernei – Corunca – se află în faza de realizare a achizițiilor pentru proiectare (SF) fiind bugetată în bugetul local, cuprinsă inclusiv în PMUD și PUG;

Tronsonul 6: Estecuprins între Calea Sighișoarei zona Shopping City Târgu Mureș și sens giratoriu DN13(E 60) cu centura Ernei – Corunca faza SF+PT.

Citește și

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


De asemenea, verificati

Depășiri ale pragului admis de particule în suspensie la Târgu Mureș

Distribuie În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Municipiului Târgu Mureș informează locuitorii asupra faptului că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.