Centru de ajutor cu locație secretă Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 328 Vizualizări

Centru de ajutor cu locație secretă

Violența în familie are consecințe grave asupra victimelor, a copiilor și a societății în general. Sunt multe situații în care victimele nu iau nici o atitudine, din diverse motive, motiv pentru care autoritățile nu au cum să le ajute. Totuși, unde se pot adresa victimele?

Pentru situațiile extreme, atunci când vorbim despre urgențe, există numărul unic 112, precum și cel pentru abuzuri asupra copiilor – 119.

În general, agresiunile din familie, încep cu gesturi, cuvinte, injurii, amenințări, chiar loviri, pe care victimele, din diferite motive, le trec cu vederea, sperând că nu se vor repeta. Uneori chiar agresorul promite asta. Timpul trece și, din păcate, aceste comportamente reapar și, deseori, cresc în gravitate. De aceea depunerea unei plângeri la Poliție, utilizarea posibilității de a obține un ordin de protecție, accesarea serviciilor – toate acestea sunt pași ce contribuie semnificativ la prevenirea situațiilor cu gravitate ridicată, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Centru de ajutor cu locație secretă

În Târgu-Mureș există un centru care oferă suport victimelor din județ, servicii de consiliere psihologică, asistență socială. Mai exact sprijin psihologic pentru a ieși, în felul dorit de victimă, din situația abuzivă,  îndrumarea în întocmirea de acte sau parcurgerea unor etape procesuale, suport pentru obținerea certificatului medico legal, sprijin pentru școlarizarea copiilor sau găsirea unui loc de muncă. Mai mult decât atât, foarte important de știut este faptul că acest centru are un adăpost cu locație secretă unde victimele care sunt în pericol crescut în propria casă pot fi ocrotite, împreună cu copiii lor. Desigur, datele victimelor sunt protejate din momentul în care apelează la acest centru. Puteți apela numărul 0265255931 sau pe facebook Violența intrafamilială.

Citește și:

Dacă părinții se simt depășiți de problemele pe care le au cu copiii sau au divergențe legate de educația copiilor, un sfat de specialitate pot primi la Centrul de consiliere pentru părinți al Organizației Salvați Copiii, desigur, tot gratuit. Puteți apela numărul 0787759121 sau pe facebook – Salvați Copiii Filiala Mureș.

Activităţile în cadrul campaniei „Distribuie primăvară, oferă speranță!” se derulează în întreg judeţul, sub coordonarea Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE