Rusia a trecut la hipersonice Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Rusia a trecut la hipersonice

Rusia a lovit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Ucraina cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică, şi a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul ţării.

‘O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii’, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Acesta afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era ‘principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene’ desfăşurate în sudul ţării.

‘Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă’, a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că ‘rachete de mare precizie’ au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev.

Reuters

( www.agerpres.ro )

Foto: www.wowbiz.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE