Intervenție dificilă realizată la Spitalul de Urgență Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1396 Vizualizări

Intervenție dificilă realizată la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, a avut loc la finalul săptămânii trecute, o intervenție extrem de complicată și complexă, care a durat aproximativ 3 ore și s-a desfășurat în Blocul operator Chirurgie I. Intervenția a constat în îndepărtarea corpului şi cozii pancresului, împreună cu splina, glanda suprarenală stângă şi rinichiul stâng.

„Prima intervenţie prin tehnică laparoscopică de splenopancreatectomie corporeocaudală radicală anterogradă posterioară cu suprarenalectomie si nefrectomie stângă în bloc, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru o tumoră renală stângă de aproximativ 10 centimetri cu metastaze la nivelul corpului şi cozii pancreasului, a fost realizată, la finalul săptămânii trecute, de către o echipă medicală multidisciplinară, unui pacient în vârstă de 66 de ani”, a anunțat, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Tehnica aceasta are ca și avantaj înlăturarea tumorii fără a fi fragmentată, fiind înconjurată de țesut sănătos.

„Efectuarea pe cale laparoscopica a acestei intervenții aduce toate beneficiile chirurgiei miniminvazive: durere redusă, mobilizare precoce şi reluare mai rapidă a tranzitului digestiv. Evoluţia pacientului a fost simplă, fără complicaţii, cu reluarea alimentaţiei în prima zi după operaţie, fiind externat în a 6-a zi postoperator. Intervenția chirurgicală reprezintă doar o etapă în terapia complexă a acestei afecțiuni, pacientul urmând să fie îndrumat spre serviciul de oncologie în vederea completării tratamentului pe   baza rezultatului histopatologic definitiv”, mai este explicat în același comunicat de presă.

Intervenția a fost realizată de o echipă multidisciplinară, formată din dr. Gabriel Serac, medic primar chirurgie generală, dr. Igor Calancea, medic primar Urologie, dr. Ioan Nemeș, medic primar ATI, şi dr. Ioana Colocaru, medic specialist chirurgie generală.

Coordonatorul echipei, medic primar chirurgie generală, dr. Gabriel Serac a explicat: „Prin această operaţie am îndepărtat rinichiul stâng împreună cu toată atmosfera grăsoasă din jurul acestuia, glanda suprarenală stângă, splina, corpul, coada pancreasului şi toţi limfonodulii din regiune, astfel încât tumora să fie înconjurată în toate direcţiile de ţesut sănătos şi să nu mai rămână ţesut tumoral în pacient”.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE