Prohibiție, dar nu pe „Lacul Primăriei” Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 517 Vizualizări

Prohibiție, dar nu pe „Lacul Primăriei” Luduș

Anul 1970 a produs multe suferințe locuitorilor orașului Luduș prin revărsarea catastrofală a râului Mureș în zilele de 13-15 mai, au urmaat și inundațiile din 1973 și 1975, dar la cele din 1995 și 1998, digurile de apărare construite între timp, au ținut apele Mureșului departe de oameni și de bunurile lor.

După pagubele materiale înregistrate de apele îndiguite a rămas și ceva  benefic pentru oraș și anume un luciu de apă stătătoare cu o lungime de doi kilometri și o lățime de 50 de metri. Adică, un meandru pe care ludușenii l-au numit „Brațul mort al Mureșului”. Sălciile uriașe de pe ambele maluri, vegetația bogată și liniștea locului l-au recomandat încă de la început pentru activități recreative de pescuit sau de plimbare. Neglijat o perioadă, acest „braț mort”a fost readus la viață de Primăria orașului care a executat mai multe lucrări prin care atractivitatea locului a crescut considerabil.

Din 2019, „Lacul Primăriei” Luduș

După amenajările făcute cu forțe proprii, în anul 2019 s-a organizat primul concurs de pescuit pentru copii și locul a primit în mod firesc un nume nou, „Lacul Primăriei” Luduș. Din nefericire, activitatea de pescuit a avut de suferit în ultimii doi ani, dar acum se pare că va reporni cu toate forțele.

„În luna noiembrie 2021 am populat balta cu o tonă de caras și cu 900 de kilograme de crap și amur”, a afirmat Cornel Luca, șef Serviciu în Primăria orașului, care a mai precizat că „tarifele rămân neschimbate până la 1 mai, după care Consiliul Local va stabili noile tarife”.

Despre perioada de prohibiție care a început în ziua de 9 aprilie și se va încheia în ziua de 7 iunie, Cornel Luca spune că această măsură nu afectează activitatea de pescuit de pe „Lacul Primăriei” Luduș.

„Ordinul de prohibiție publicat în Monitorul Oficial din ziua de 25 martie permite pescuitul sportiv pe apele stătătoare, pe lacuri și și pe bălți amenajate, așa cum este cazul nostru. La Luduș se poate pescui și în perioada prohibiției în fiecare zi de la ora 6-20, dar și pe timpul nopții”, a precizat „atamanul” care răspunde de „Lacul Primăriei” Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE